Ziare.com

Seful ANI: Contestatia lui Diaconu, fara efect - trebuie sa piarda mandatul

de Lucian Lumezeanu
Luni, 24 Septembrie 2012, ora 16:32

   

Seful ANI: Contestatia lui Diaconu, fara efect - trebuie sa piarda mandatul
Presedintele Agentiei Nationale de Integritate, Horia Georgescu, a declarat ca incercarea senatorului PNL Mircea Diaconu de a scapa de pierderea mandatului dupa ce a fost declarat incompatibil nu are niciun temei legal.

"Contestatia in anulare depusa de domnul Diaconu nu are niciun efect asupra deciziei Inaltei Curti de Casatiei si Justitie. Orice student de anul I de la Facultatea de Drept stie ca o contestatie in anulare nu suspenda efectele unei decizii irevocabile a ICCJ. E un demers menit sa gaseasca o amanare a revocarii din functie", a declarat Georgescu pentru Ziare.com.

Intrebat daca Diaconu nu are nici dreptul de a mai candida pentru un nou mandat de senator, Georgescu a raspuns: "Absolut, acestea sunt sanctiunile prevazute de lege".

El a catalogat gestul lui Diaconu ca unul "inutil".

"Si domnul Sergiu Andon (parlamentarul PC care si-a pierdut mandatul - n.red) avea o contestatie in anulare la ICCJ care se va judeca anul viitor", a adaugat Georgescu.

Rugat sa comenteze faptul ca Diaconu nu recunoaste decizia instantei si spune ca nu ar trebui nici sa-si piarda mandatul sau ca va candida din nou, Georgescu a spus ca "domnul Diaconu a spus de la inceput ca nu e nici in conflict de interese, nici incompatibil, dar are o decizie a ICCJ si e urmarit pena".

Dar daca Senatul nu constata incetarea mandatului?

Horia Georgescu spune ca Senatul, care ar trebui sa constate incetarea mandatului lui Diaconu, risca sa afecteze interesele Romaniei in cazul in care nu face acest lucru.

"Orice tergiversare va avea efecte grave pe raportul de justitie din cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare, vorbim de aplicarea unei decizii definitive si irevocabile a Inaltei Curti de Casatie si Justitie (...) Senatul va avea o responsabilitate politica. poate crea consecinte negative pentru Romania", s-a aratat de parere seful ANI.

Diaconu, incompatibil, dar nu se lasa

Senatorul PNL Mircea Diaconu a declarat, luni, dupa sedinta Biroul Permanent Central al partidului, ca va candida la alegerile parlamentare din 9 decembrie, in ciuda faptului ca a fost declarat incompatibil printr-o decizie definitiva a ICCJ si nu mai are acest drept.

Mai mult, Diaconu a cerut Senatului sa nu constate incetarea mandatului sau de senator, ce rezulta din aceeasi decizie a ICCJ, pana nu se judeca recursul sau in anulare.

"Voi candida si candidez exact in acelasi colegiu, si cine are chef sa ma conteste, are o luna sa ma conteste, si se judeca rapid contestatia lor asupra candidaturii. In subiectul asta, este mandatul existent, nu cel urmator", a sustinut fostul ministru al Culturii.

De asemenea, referitor la incompatibilitatea sa, Diaconu a precizat ca nu isi va da demisia din Senat.

Intrebat cum comenteaza anuntul lui Mircea Diaconu, presedintele liberal Crin Antonescu a raspuns: "Il salut si il sustin".

Senatorul liberal a cerut Biroului Permanent al Senatului sa anuleze discutiile si masurile ce trebuie luate in cazul sau despre incompatibilitate, deoarece a contestat la ICCJ aceasta hotarare a ANI, termenul de judecata fiind fixat in aprilie 2013.

Mircea Diaconu a depus la BP al Senatului certificatul de grefa de la ICCJ care atesta faptul ca "impotriva deciziei 3104/19.06.2012, pronuntata de catre aceasi instanta in dosarul nr.1195/2/2011, in contradictoriu cu intimata ANI, subsemnatul a formulat contestatie in anulare prevazuta de art.318, Codul de procedura Civila, cale extraordinara de atac ce face obiectul dosarului 6014/1/2012 cu termen de judecata 10.04.2013".

"Mircea Diaconu solicita anularea oricarei discutii sau masuri referitoare la punerea in aplicare a incompatibilitatii stabilite de catre ANI in ceea ce il priveste pana la solutionarea caii de atac de care uzeaza", se arata in solicitarea lui Diaconu catre Biroul Permanent al Senatului.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2270 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
8 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Cita nemernicie....

Va dat seama oameni buni ce se intimpla?!Un senator din parlamentul Tarii refuza sa se supuna unei hotariri definitive a ICCJ.Nu vrea el si pace.Pe de alta parte,Presedintele unui partid la putere si Presedinte al senatului,in speta adormitul de antonescu,il sustine pe mircea diaconu,ptr. ca de el este vorba.
Ce sa mai spunem de omul de rind,de cetateanul de pe strada care a votat in favoarea lui mircea diaconu sau a lui adormila,cu gindul ca astia doi,si ca ei multi altii,sa fie cei mai corecti,cei mai cinstiti,cei care sa fie primii care respecta legile statului.Cind colo,ei sint primii care nu le respecta.Ei nu sint nici macari tangentiali cu legile care nu le convin si care ii impiedica sa-si satisfaca placerile lor personale.
Stia sint tinc*losii din Romania,din cauza lor nu putem noi trai,din cauza lor am ajuns,odata in plus de risul lumii.Mai merita astia sa ii mai votam?!Eu cred ca nu.

 

De neimaginat ce poate sa faca acest Mircea Diaconu, sustinut de C

... Antonescu, cum singur o spune... Pentru ce avem legi? Ca sa fie incalcate de profitori ca acest actoras ratat? De ce M Diaconu se crede deasupra legilor?
Ce-a facut cat a fost parlamentar, prin ce s-a afirmat, in afara de faptul ca si-a petrecut zeci, poate sute de ore pe tv-uri, latrand, fara absolut nici un motiv, impotriva fostei puteri. Politica - habar n-are...

 

@Mircea Diaconu

Auzi mah ?! Nici Bombo na prea vrut. Si uite unde a ajuns. In ritmul asta, tu o sa iei mai mult. Stai linistit Antonelu doar da din bomboniera nu te si apara la o adica.

Rusine profitorilor, sa va fie rusine! Ce fal de politicieni sunteti

... voi? Ce modele pentru romanii de rand? De ce va permiteti voi sa calcati legile tarii? Ce si cine sunteti voi de va purtati ca niste supraoameni? Ati chiulat fara rusine, dar, tot fara rusine, ati profitat de banii romanilor amarati. Incetati cu bataia de joc la adresa legilor tarii care sunt la fel pentru toti romanii...

 

Diaconule, rolul de carpa de sters pe jos ,

de pe ecran, te insoteste cu succes, pas cu pas. Pana la moarte!

 

Contestatia lui Diaconu, fara efect - trebuie sa piarda mandatul

Poate Diaconu nu stie ca e incompatibil?????

 

:-)))

Jupan Diaconu:
- Nu că mi-e frică... Apoi să stiu de bine că intru in cremenal! Dar am ambit, domnule; cand e vorba la o adică de onoarea mea de elitist...
Conu Presedinte:
- Rezon, onorabile! Lasă, jupane, mă stii că consimt la onoarea dumitale de ales suveran. Mai e vorbă? Democratiunea romană, sau mai bine zis tinta Democratiunii romane este de a persuada pe cetăteni sa te realeaga sub dispretul strivitor al opiniunii publice.
Jupan Diaconu:
- Esti un Crin plin de candoare, esti o fragilă zambilă,
Esti o roză parfumată, esti o tanără lalea!
Un actor nebun si tandru te adoră, ah! copilă!
De a lui pozitiune turmentată fie-ti milă;
Te iubesc la nemurire si iti dedic limba mea!
Al tău pentru o eternitate si per toujours.

 

ANI si CeCeeR sunt sefii?

Pentru ce se mai organizează alegeri de toate soiurile,dacă ăstia numiti politic,taie si spanzură?
De ce la momentul candidaturii,nu i se atrage atentia respectului că e incompatibil si se incepe circul la momente cheie...?

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor