Mircea Diaconu, dupa achitare: Tactica lor a fost sa ma scoata din sistem, sa nu functionez

Vineri, 14 Martie 2014, ora 08:56
1471 citiri
Mircea Diaconu, dupa achitare: Tactica lor a fost sa ma scoata din sistem, sa nu functionez

Fostul ministru al Culturii, Mircea Diaconu, care a fost achitat, joi, de Curtea de Apel Bucuresti, in dosarul in care este acuzat de conflict de interese, a declarat ca scopul procesului a fost sa-l impiedice sa se exprime in politica.

"Tactica lor a fost sa ma scoata din sistem, sa nu functionez. Am intrat intr-un spatiu de risc, spatiul politic, din motive de atitudine personala, de educatie, am simtit nevoia sa ma exprim intr-un moment greu al tarii noastre", a declarat Mircea Diaconu, la Antena 3.

El a vorbit de anii lungi si grei in care a fost tinut blocat "ca sa nu pot participa efectiv la ceea ce mi-as fi dorit".

Mircea Diaconu, achitat in dosarul de conflict de interese. Va plati doar o amenda

Fostul Ministru al Culturii a fost intrebat si daca l-ar gratia pe fostul fotbalist Gica Popescu si a raspuns ca: "Sa ai putere si nu faci bine mi se pare monstruos!". Diaconu a sustinut ca nu si-a citit rechizitoriul pentru ca "il sperie lucrurile monstruoase".

Curtea de Apel Bucuresti l-a achitat joi pe Mircea Diaconu in dosarul in care este acuzat de conflict de interese. El a fost obligat doar la o amenda administrativa in valoare de 1.000 de lei.

Vicepresedintele PNL era acuzat de conflict de interese in 5 fapte, dosarul fiind deschis in urma unei sesizari a Agentiei Nationale de Integritate (ANI) in 2012.

In calitate de director al Teatrului "C.I. Nottara", Diaconu ar fi participat la negocierea conditiilor contractuale si apoi a semnat, la data de 27 aprilie 2007, un contract de drepturi intelectuale avand ca obiect realizarea de catre sotia sa, Diana Lupescu, a unui spectacol, contract in baza caruia s-a realizat in mod direct un folos material pentru aceasta.

Diaconu a participat, in plus, si la negocierea conditiilor contractuale pentru punerea in scena a altor 3 spectacole, in care sotia sa urma sa indeplineasca diverse functii ca regizor, scenograf, colaborator si colaborator-actor, contracte in baza carora s-a realizat in mod direct un folos material pentru acesta.

Procurorii au aratat ca prin cele 4 contracte acordate de catre Mircea Diaconu a fost realizat un folos material pentru sotia sa in cuantum total de 29.112 lei.

Pe data de 19 martie, ICCJ a decis ca nu mai are competenta de a rezolva acest caz, deoarece Diaconu nu mai ocupa functia de senator, astfel ca dosarul a ajuns la Curtea de Apel.

Citeste si:
Nicușor Dan acuzat că nu a solicitat subvenționarea gigacaloriei pentru București. Ministrul Finanțelor: ”Face meciuri, ping-pong pe Facebook”
Nicușor Dan acuzat că nu a solicitat subvenționarea gigacaloriei pentru București. Ministrul Finanțelor: ”Face meciuri, ping-pong pe Facebook”
Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, a declarat, marţi seară, 30 noiembrie, că nu a făcut nicio solicitare din partea primarului general Nicușor Dan privind subvenţia la gigacalorie....
Reacția PNL la anunțul lui Marcel Ciolacu privind eliminarea cotei unice: ”Am arunca mediul de afaceri în aer”
Reacția PNL la anunțul lui Marcel Ciolacu privind eliminarea cotei unice: ”Am arunca mediul de afaceri în aer”
Deputatul liberal Cristian Băcanu a transmis marți, 30 noiembrie, că eliminarea cotei unice de impozitare este imposibilă cât timp PNL este la guvernare. Măsura ar încuraja munca la negru...