Ziare.com

Mircea Diaconu, la Curtea de Apel pentru conflict de interese

Vineri, 14 Iunie 2013, ora 07:55

   

Mircea Diaconu, la Curtea de Apel pentru conflict de interese
Curtea de Apel Bucuresti judeca, vineri, dosarul in care Mircea Diaconu este acuzat de conflict de interese.

Pe data de 19 martie, ICCJ a decis ca nu mai are competenta de a rezolva acest caz, deoarece Diaconu nu mai ocupa functia de senator, astfel ca dosarul a ajuns la Curtea de Apel.

Vicepresedintele PNL a fost trimis in judecata in noiembrie 2012 de procurorii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, sub acuzatia de conflict de interese (5 fapte), dosarul fiind deschis in urma unei sesizari a Agentiei Nationale de Integritate (ANI).

Procurorii sustin ca Mircea Diaconu, in calitate de director al Teatrului "C.I. Nottara", a participat la negocierea conditiilor contractuale si apoi a semnat, la data de 27 aprilie 2007, contractul de drepturi intelectuale (regie) avand ca obiect realizarea de catre sotia sa, Diana Lupescu, a unui spectacol, contract in baza caruia s-a realizat in mod direct un folos material pentru aceasta.

Tot in calitate de director al teatrului, Mircea Diaconu a participat la negocierea conditiilor contractuale pentru punerea in scena a altor 3 spectacole, dupa care a semnat contractele de drepturi conexe (autor) cu sotia sa, care urma sa indeplineasca diverse functii (cum ar fi regizor, scenograf, colaborator si colaborator-actor), contracte in baza carora s-a realizat in mod direct un folos material pentru acesta.

De asemenea, la data de 13 august 2007, Mircea Diaconu a prezidat Comisia de examinare pentru ocuparea postului vacant de regizor artistic la aceasta institutie publica de cultura (dupa ce, anterior, aprobase si tematica de concurs pentru regizorul artistic si cunostea cu exactitate ca numai sotia sa se va prezenta la aceasta competitie pentru promovarea in functie), i-a acordat calificative maxime, iar apoi a emis o decizie de promovare a acesteia, act administrativ in baza caruia acesta a realizat un folos material direct concretizat in cresterea salariala aferenta.

Parchetul sustine ca prin cele 4 contracte acordate de catre Mircea Diaconu a fost realizat un folos material pentru sotia sa in cuantum total de 29.112 lei.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 382 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Pacat ca a picat in pacatul minciunii!

In ultima perioada au fost "prostituati" multi reprezentanti ai intelectualitatii romanesti, au pus in prim plan profitul pe linia politica, neintelagand ca sunt manipulati de nimicurile politice ptr. ca ei sa ajunga in fruntea puterii...jalnic...intelectuali precum:Dinu Giurescu, Adrian Cioroianu, Vlad Nistor,Zoe Petre,Daniel Barbu...si or fi si altii...iar dintre actori, cel care a luat-o rau pe aratura este Mircea Diaconu, fiu de taran, sa mearga alaturi de REPETENT!!!, sa nu stie ca face greseli, ca intra in conflicte cu onorabilitatea muncii sale...dar cel mai grav este ca a mers in prostia aceasta si nimicurile politice il scuza ca este un naiv....Da!! un naiv care isi insuseste bamni nelegal...PACAT!!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor