ANI cere din nou Senatului revocarea lui Mircea Diaconu (Video)

Marti, 23 Octombrie 2012, ora 12:56
1668 citiri
ANI cere din nou Senatului revocarea lui Mircea Diaconu (Video)

Agentia Nationala de Integritate (ANI) solicita Senatului aplicarea de urgenta a sanctiunilor prevazute de lege, respectiv revocarea din functie a senatorului Mircea Diaconu.

"Orice amanare privind aplicarea prevederilor legale in materia incompatibilitatilor afecteaza, in mod grav, atat obiectivele Romaniei asumate prin Mecanismul de Cooperare si Verificare, cat si perceptia cetatenilor asupra domniei legii si a statului de drept. Precizam faptul ca Decizia Inaltei Curtii de Casatie si Justitie, prin care a fost mentinut ca temeinic si legal Raportul de evaluare intocmit de Agentia Nationala de Integritate cu privire la starea de incompatibilitate a senatorului Mircea Diaconu, a ramas definitiva si irevocabila in urma cu mai bine de patru luni, la data de 19.06.2012", se arata intr-un comunicat al Agentiei.

Seful ANI: Contestatia lui Diaconu, fara efect - trebuie sa piarda mandatul

ANI mai mentioneaza ca Mircea Diaconu nu mai poate candida pentru o functie eligibila de membru al Parlamentului pe o perioada de trei ani, potrivit prevederilor art. 25, alin. (2) din Legea nr. 176/2010 - "persoana eliberata sau destituita din functie [...] sau fata de care s-a constatat existenta conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decazuta din dreptul de a mai exercita o functie sau o demnitate publica [...], pe o perioada de 3 ani de la data eliberarii, destituirii din functia ori demnitatea publica respectiva sau a incetarii de drept a mandatului. Daca persoana a ocupat o functie eligibila, nu mai poate ocupa aceeasi functie pe o perioada de 3 ani de la incetarea mandatului".

Mircea Diaconu vrea schimbarea legii ANI: Traim in Romania, asta ne ocupa tot creierul

Incompatibilitatea lui Mircea Diaconu s-a aflat, luni, pe ordinea de zi a plenului Senatului. Senatul nu a avut insa cvorum, asa ca sedinta s-a suspendat.

Senatorii din Comisia juridica au decis, in octombrie, ca plenul Senatului este cel in masura sa decida cu privire la situatia de incompatibilitate in care se afla liberalul Mircea Diaconu, dupa formularea unei contestatii in anulare de catre acesta.

Mircea Diaconu candideaza pentru un nou mandat: Cine are chef sa ma conteste! (Video)

Mircea Diaconu si-a anuntat intentia de a candida pentru un nou mandat.

Citeste si:
Adrian Oros, ministrul Agriculturii, după revenirea în guvernul Cîțu: "Nu am părăsit echipa lui Ludovic Orban!"
Adrian Oros, ministrul Agriculturii, după revenirea în guvernul Cîțu: "Nu am părăsit echipa lui Ludovic Orban!"
Ministrul interimar al Agriculturii, Adrian Oros, a declarat că refacerea coaliţiei şi un guvern condus de Ludovic Orban este singura soluţie realistă şi decentă pentru gestionarea crizei...
MRU prevestește prăbușirea PNL: „Carnavalul politic din ultimele trei luni se vede în scăderea dramatică în sondaje”
MRU prevestește prăbușirea PNL: „Carnavalul politic din ultimele trei luni se vede în scăderea dramatică în sondaje”
Fostul premier și fost șef al SIE, Mihai Răzvan Ungureanu, a vorbit public despre actuala criză politică din România precum și despre situația pandemică. Acesta e de părere că...
Sursa: rNews