Ziare.com

ANI cere revocarea lui Mircea Diaconu din functia de senator

Luni, 02 Iulie 2012, ora 14:17

   

ANI cere revocarea lui Mircea Diaconu din functia de senator
Agentia Nationala de Integritate a cerut revocarea fostului ministru al Culturii Mircea Diaconu din functia de senator.

ANI a facut solicitarea luni, in urma declararii de catre instanta a incompatibilitatii senatorului PNL. Astfel, s-a cerut revocarea lui Diaconu din functia de senator.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis, pe 19 iunie, definitiv si irevocabil, ca Mircea Diaconu s-a aflat in incompatibilitate intre anii 2008 si 2011 cand a fost si senator si director al Teatrului Nottara.

Mircea Diaconu, incompatibil - trebuie sa demisioneze din Guvern si Senat

Instanta suprema a dat dreptate astfel Agentiei Nationale de Integritate, care anuntase o constatare similara pe care Diaconu a atacat-o in justitie.

Ca urmare a acestei decizii, Mircea Diaconu a pierdut postul de ministru al Culturii si poate pierde functia de senator. De asemenea, potrivit legii, el nu va mai putea ocupa o functie publica timp de trei ani.

In 27 ianuarie 2011, Agentia Nationala de Integritate (ANI) a decis, in urma cercetarilor efectuate de inspectori, ca Mircea Diaconu, senator in Parlamentul Romaniei, a incalcat legislatia privind regimul juridic al incompatibilitatilor.

Pe de alta parte, Mircea Diaconu este cercetat pentru abuz in serviciu si conflict de interese, fiind acuzat ca, in calitate de director la Teatrul Nottara, a favorizat numirea sotiei sale in functia de regizor, desi aceasta nu indeplinea conditiile legale.

In luna ianuarie 2012, la sesizarea ANI, Parchetul a inceput urmarirea penala fata de Mircea Diaconu "sub aspectul savarsirii infractiunii de conflict de interese", iar in 10 ianuarie senatorul liberal s-a prezentat la Parchetul instantei supreme pentru a lua la cunostinta acuzatiile ce i se aduc.

Marti, 29 mai 2012, procurorii de la Parchetul General au anuntat ca au extins cercetarile in cazul lui Mircea Diaconu, deoarece au constatat si alte infractiuni de conflict de interese.

F.N.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1576 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Incet, incet institutiile statului incep sa functioneze. Sa vedem

nu le va intepeni noua putere!

 

Opinie

ANI isi incearca norocul. La un moment dat Diaconu s-a adresat Senatului pentru a i se comunica daca se afla sau nu in situatie de incompatibilitate, avand functia de senator si de director de teatru. Senatul a spus ca NU. In aceste conditii, de ce sa fie sanctionat Diaconu? Daca Senatul este de acord cu revocarea si admite incompatibilitatea, atunci invalideaza prima hotarare. Nu inteleg unde e vina lui Diaconu? Poate are alte "bube" in cap. Sa il caute pentru alea. Dar solicitarea aceasta a ANI, e deja prea mult.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor