Cand discuta senatorii scrisoarea lui Basescu

Marti, 13 Noiembrie 2012, ora 16:12
1351 citiri
Cand discuta senatorii scrisoarea lui Basescu

Vicepresedintele Senatului, Petru Filip (PSD), a declarat marti ca senatorii nu au fost convocati de presedintele Crin Antonescu special in urma scrisorii in care Traian Basescu cere reluarea votului pentru Mircea Diaconu (PNL), dar ca o sedinta a BP va avea loc la 19 noiembrie.

Filip a precizat ca scrisoarea presedintelui Traian Basescu va fi discutata cu siguranta cel mai tarziu in data de 19 noiembrie, adica lunea viitoare, atunci cand va avea loc o sedinta a Biroului Permanent al Senatului.

"In afara de aceasta sedinta, nu am primit nicio convocare suplimentara. Era sarcina presedintelui sa ne anunte daca era cazul", a subliniat social-democratul.

Reluarea votului plenului pentru incetarea mandatului senatorului PNL Mircea Diaconu, asa cum cere Traian Basescu, se poate realiza, deoarece este "o chestiune de buna functionare a Senatului", a mai declarat Filip.

"Cu acceptul plenului si la propunerea unuia dintre liderii politici, se poate relua votul deoarece nu este o chestiune legata neaparat de regulament, ci mai degraba este o chesiune de functionare a Parlamentului, de buna functionare a Senatului. Biroul Permanent poate, deci, propune plenului, o rediscutare", a punctat vicepresedintele Senatului.

Presedintele Traian Basescu a trimis luni presedintelui Senatului, Crin Antonescu, o scrisoare in care solicita rediscutarea situatiei senatorului PNL Mircea Diaconu care a fost declarat incompatibil, dar plenul Senatului nu a dorit sa constate incetarea mandatului.

Basescu iese la atac: Au castigat romanii vreun leu din suspendarea mea?

Cererea similara trimisa sefului Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, care viza rediscutarea de catre deputati a urmaririi penale a fostilor ministri Victor Paul Dobre (PNL) si Laszlo Borbely (UDMR), a fost respinsa luni in plen.

Hrebenciuc nu a supus votului Camerei solicitarea lui Basescu

Citeste si:
Florin Cîţu, întrebat dacă este responsabil de eşecul campaniei de vaccinare: "Nu sunt firmă de advertising"
Florin Cîţu, întrebat dacă este responsabil de eşecul campaniei de vaccinare: "Nu sunt firmă de advertising"
Premierul Florin Cîțu spune, întrebat dacă se consideră vinovat de eşecul campaniei de vaccinare, aşa cum acuză unii dintre cei care îl contestă, că el nu este firmă de advertising....
Cum a reușit Dacian Cioloș să-i ia fața lui Barna în prima rundă de alegeri din USR PLUS. Rolul ieșirii de la guvernare
Cum a reușit Dacian Cioloș să-i ia fața lui Barna în prima rundă de alegeri din USR PLUS. Rolul ieșirii de la guvernare
Dacian Cioloș a câștigat joi, 23 septembrie, prima rundă a alegerilor pentru șefia USR PLUS, reușind să-l întreacă cu două procente pe principalul său contracandidat, Dan Barna, cel care...
Sursa: rNews
Comentarii
TaraVrancei
rank 5
Domnule Filip .. va simtiti bine in postura de pup-in-c.u.r.-ist