Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Cazul Diaconu, decis de plenul Senatului - comisia juridica

Marti, 09 Octombrie 2012, ora 17:49
1841 citiri
Cazul Diaconu, decis de plenul Senatului - comisia juridica
Foto: Arhiva

Comisia Juridica a Senatului a decis marti ca tot plenul trebuie sa decida in cazul mandatului lui Mircea Diaconu (PNL) dupa ce senatorul a formulat o contestatie in anulare la decizia privind incompatibilitatea in care s-a aflat cand a fost si director la teatrul "Nottara".

Decizia senatorilor juristi vine dupa ce Mircea Diaconu a adus un certificat de grefa emis de Inalta Curte de Casatie si Justitie - Sectia de Contencios Administrativ si Fiscal, care certifica formularea unei contestatii in anulare la decizia privind starea sa de incompatibilitate.

"Comisia Juridica isi mentine punctul de vedere din raportul initial. O contestatie in anulare nu suspenda executarea hotararilor judecatoresti si a raportului ANI, astfel incat rugam plenul sa decida in functie de documentele de la raport si de sustinerile partilor", a declarat presedintele Comisiei Juridice, Toni Grebla.

Senatorul Ioan Chelaru a precizat ca plenul urmeaza sa decida daca se va propunta pe cazul Diaconu sau va astepta o pronuntare pana dupa solutionarea contestatiei in anulare.

Comisia Juridica a Senatului a decis la 11 septembrie ca starea de incompatibilitate a senatorului PNL Mircea Diaconu, acuzat in acest sens printr-o decizie ICCJ, va fi decisa de plenul Senatului. ICCJ a constatat la 19 iunie 2012, definitiv si irevocabil, starea de incompatibilitate, in baza evaluarii ANI, in care s-a aflat senatorul Mircea Diaconu, ca urmare a exercitarii concomitente a demnitatii de senator in Parlament si a functiei de director manager al Teatrului Nottara.

Agentia Nationala de Integritate a constatat, pe 27 ianuarie 2011, starea de incompatibilitate a lui Mircea Diaconu, intrucat, "incepand cu data de 19.12.2008, a exercitat simultan demnitatea publica de Senator in cadrul Parlamentului Romaniei, precum si functia de conducere de Director-manager in cadrul Teatrului 'C.I. Nottara'".

In cazul in care parlamentarul aflat in stare de incompatibilitate nu notifica in scris acest lucru si starea de incompatibilitate continua sa existe, acesta este considerat demis de drept din functia de senator sau deputat.

BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#Mircea Diaconu revocat Senat, #Diaconu contestatie incompatibilitate Nottara , #senator
Comentarii
Poza NEUTRONU
NEUTRONU
rank 5
diacone mai ai timp sa joci rolul vietii tale...
Poza niculaeda
niculaeda
rank 5