Cazul Diaconu, din nou in Senat

Luni, 19 Noiembrie 2012, ora 15:36
1600 citiri
Cazul Diaconu, din nou in Senat

Biroul Permanent al Senatului discuta, luni, scrisoarea presedintelui Traian Basescu cu privire la revocarea din functie a senatorului Mircea Diaconu.

Presedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat ca scrisoarea trimisa de seful statului se afla pe ordinea de zi a senatorilor.

"Avand in vedere faptul ca plenul Senatului a respins solicitarea de revocare din functie a domnului senator Mircea Diaconu ca urmare a constatarii incompatibilitatii acestuia printr-o hotarare judecatoreasca irevocabila, va rog sa gasiti, cu respectarea legislatiei si a procedurilor parlamentare, calea legala pentru a relua in dezbatere aceasta solicitare", se arata in scrisoarea presedintelui catre Senatul Romaniei.

"Am trimis-o comisiei juridice pentru a putea formula un raspuns, nu s-a organizat o reluare a votului pentru ca nu suntem in parametri constitutionali. Nu am stabilit un termen, dar este foarte posibil ca maine (marti - n.red.), in comisia juridica, cand vor fi audiati candidatii pentru CSM, sa avem si raspunsul pentru cazul Diaconu", a precizat Antonescu.

Basescu a scris Senatului: Solicitarea privind rediscutarea cazului Diaconu nu e personala

Plenul Senatului a respins, la inceputul lunii noiembrie, solicitarea Agentiei Nationale de Integritate (ANI) privind incetarea mandatutului senatorului PNL Mircea Diaconu, ca urmare a deciziei definitive a Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Diaconu ramane senator - ANI cere sesizarea Curtii Constitutionale

Dupa ce Senatul a decis ca Mircea Diaconu sa isi pastreze functia in Parlament, ANI a cerut Consiliului Superior al Magistraturii sa sesizeze magistratii de la CCR in acest caz.

Citeste si:
Bani din elicopter: algoritmul de împărțire a fondurilor din Programul Saligny - RAPORT Expert Forum
Bani din elicopter: algoritmul de împărțire a fondurilor din Programul Saligny - RAPORT Expert Forum
Expert Forum spune că a citit proiectul de ordin de ministru care reglementează normele de aplicare a OUG privind Programul Saligny, iar aspecte esențiale semnalate de ONG nu au fost rezolvate....
Salariul minim ar putea crește cu 8% în acest an. Anunțul premierului Florin Cîțu
Salariul minim ar putea crește cu 8% în acest an. Anunțul premierului Florin Cîțu
Premierul Florin Cîţu a declarat joi, 16 septembrie, că intenţionează să le propună patronatelor o creştere a salariului minim de 8% începând cu 1 noiembrie sau 1 decembrie. "Discutăm...
Sursa: Ziare.com