CNI cere Senatului sa constate incetarea de drept a mandatului lui Mircea Diaconu

Joi, 25 Octombrie 2012, ora 13:52
2299 citiri
CNI cere Senatului sa constate incetarea de drept a mandatului lui Mircea Diaconu

Consiliul National de Integritate, in calitatea sa de garant al independentei operationale a Agentiei Nationale de Integritate, solicita Senatului constatarea incetarii de drept a calitatii de senator a lui Mircea Diaconu.

"Solicitarea Consiliului are in vedere necesitatea respectarii fara intarziere a Deciziei nr. 3104 din 19 iunie 2012 a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, irevocabila, prin care a fost respins ca nefondat recursul declarat de domnul Mircea Diaconu impotriva Sentintei civile nr. 5153 din 16 septembrie 2011 a Curtii de Apel Bucuresti - Sectia a VIII-a contencios administrativ si fiscal, cu consecinta mentinerii ca legal si temeinic a Actului de constatare nr. 5034/G/II/2011, prin care s-a constatat starea de incompatibilitate in care se afla domnul senator Mircea Diaconu", se arata intr-un comunicat de presa al CNI.

Vicepresedinte Senat, PSD: Ar fi o drama ca Mircea Diaconu sa nu fie revocat

CNI reaminteste ca, prin Rapoartele Comisiei Europene privind progresele realizate in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare, se recomanda Romaniei "sa demonstreze existenta unor rezultate pozitive in ceea ce priveste pronuntarea de sanctiuni prin care sa se dea curs hotararilor Agentiei Nationale de Integritate" si se subliniaza ca "reactiile insuficiente ale autoritatilor administrative si judiciare la constatarile si sesizarile ANI submineaza eficienta intregului proces de consolidare a integritatii administratiei publice si limiteaza rezultatele activitatii ANI", fiind necesara "o reactie prompta si cuprinzatoare a autoritatilor administrative si judiciare pentru a asigura obtinerea de rezultate de catre sistemul de integritate in aceasta privinta".

Scapa Mircea Diaconu de revocare? Ce spune liderul senatorilor PNL

Consiliul National de Integritate este un organism reprezentativ, cu activitate nepermanenta, format in prezent dintr-un numar de membri desemnati de catre fiecare grup parlamentar din Senat, plus grupul minoritatilor nationale din Camera Deputatilor, reprezentanti ai Ministerului Justitiei, Ministerului Finantelor Publice, Asociatiei Municipiilor din Romania, Asociatiei Oraselor din Romania, Asociatiei Comunelor din Romania, precum si reprezentanti ai functionarilor publici.

Agentia Nationala de Integritate a solicitat pe 23 octombrie Senatului aplicarea de urgenta a sanctiunilor prevazute de lege, respectiv revocarea din functie a senatorului Mircea Diaconu.

Incompatibilitatea lui Mircea Diaconu s-a aflat, luni, pe ordinea de zi a plenului Senatului. Senatul nu a avut insa cvorum, asa ca sedinta s-a suspendat.

Expert EFOR: Diaconu vrea sa stearga cu buretele o decizie a justitiei? E foarte grav!

Mircea Diaconu a anuntat ca va candida pentru un nou mandat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
#Mircea Diaconu CNI, #Mircea Diaconu incompatibil, #Mircea Diaconu Senat , #senator