Comisia Juridica din Senat isi mentine decizia in cazul Diaconu

Marti, 20 Noiembrie 2012, ora 11:51
2584 citiri
Comisia Juridica din Senat isi mentine decizia in cazul Diaconu

Presedintele Comisiei Juridice a Senatului, Toni Grebla, a declarat, marti, ca votul in cazul senatorului PNL Mircea Diaconu va fi reluat in plen numai daca vor exista "motive temeinice".

"Noi am primit, ieri, o solicitare de la Biroul Permanent prin care ne transmite scrisoarea adresata de catre presedintele Romaniei Senatului. Comisia Juridica, cu unanimitate de voturi, si-a mentinut raportul initial, considerand ca reluarea votului in plenul Senatului poate fi facuta decat pentru motive temeinice, prin acordul liderilor grupurilor politice parlamentare.

Comisia Juridica nu poate recomanda altceva Senatului. Noi transmitem un punct de vedere intemeiat pe Regulament si pe cutuma Senatului si anume - pentru motive temeinice, cu acordul tuturor liderilor grupurilor, votul poate fi reluat. Noi vom transmite acest punct de vedere", a declarat Grebla dupa sedinta Comisiei Juridice, citat de NewsIn.

Basescu a scris Senatului: Solicitarea privind rediscutarea cazului Diaconu nu e personala

Presedintele Traian Basescu a trimis o scrisoare Senatului in care solicita reluarea votului in cazul senatorului PNL Mircea Diaconu.

"Avand in vedere faptul ca plenul Senatului a respins solicitarea de revocare din functie a domnului senator Mircea Diaconu ca urmare a constatarii incompatibilitatii acestuia printr-o hotarare judecatoreasca irevocabila, va rog sa gasiti, cu respectarea legislatiei si a procedurilor parlamentare, calea legala pentru a relua indezbatereaceasta solicitare", se arata in scrisoarea presedintelui catre Senatul Romaniei.

"In virtutea atributiilor constitutionale ale presedintelui Romaniei de a veghea la buna functionare a autoritatilor publice, va semnalez ca prezenta solicitare cu privire la incetarea mandatului parlamentarilor impotriva carora au fost pronuntate hotarari judecatoresti irevocabile privind incompatibilitatea sau conflictul de interese nu este o cerinta personala, ci este o conditionalitate asumata de Romania in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare", a adaugat presedintele.

Citeste si:
Rafila, despre relaxarea restricțiilor: „Nu putem să avem niciun fel de toleranţă la respectarea regulilor”
Rafila, despre relaxarea restricțiilor: „Nu putem să avem niciun fel de toleranţă la respectarea regulilor”
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat miercuri, 8 decembrie, în şedinţa de Guvern, că introducerea măsurilor de relaxare pentru perioada Sărbătorilor ar trebui să vină şi...
Ajutor de peste 130 milioane de euro oferit se stat marilor companii consumatoare de energie. „Vom trece iarna cu bine”
Ajutor de peste 130 milioane de euro oferit se stat marilor companii consumatoare de energie. „Vom trece iarna cu bine”
Peste 130 milioane de euro au fost alocate marilor consumatori de energie, a anunțat miercuri, 8 decembrie, Ministerul Energiei. Ministrul de resort, Virgil Popescu, dă asigurări că vom...
Comentarii
Turnul de observatie
rank 5
GAIA
rank 5
La intrebarea lui Antonescu catre Basescu ,ce fel de stat e Romania?