Ziare.com

Demisia lui Mircea Diaconu, publicata in MOf - Al doilea parlamentar demis de ANI

de Camelia Badea
Joi, 13 Decembrie 2012, ora 21:32

   

Demisia lui Mircea Diaconu, publicata in MOf - Al doilea parlamentar demis de ANI
Hotararea Senatului prin care se ia act de demisia lui Mircea Diaconu a fost publicata joi seara in Monitorul Oficial. Din acest moment, liberalul nu mai este senator, in mod oficial.

"Senatul ia act de incetarea prin demisie a mandatului de senator al domnului Diaconu Mircea, incepand cu data de 4 decembrie 2012, si declara vacant locul de senator in Circumscriptia electorala nr.3 Arges, Colegiul uninominal nr. 1", se arata in hotararea adoptata de Senat in 12 decembrie si publicata in Monitorul Oficial nr. 845 din 13 decembrie.

Mircea Diaconu: Dupa demisia mea, se va intra in Schengen

Mircea Diaconu este cel de-al doilea parlamentar care isi pierde mandatul ca urmare a acuzatiilor de incompatibilitate aduse de Agentia Nationala de Integritate, dupa deputatul PC Sergiu Andon.

Diaconu a fost declarat incompatibil printr-o decizie definitiva a Inaltei Curti in luna iunie, moment in care el ar fi trebuit, conform legii, sa isi piarda mandatul, urmand sa i se aplice si interdictia de a mai candida la Parlament timp de 3 ani.

Cu toate acestea, plenul Senatului a respins, la inceputul lunii noiembrie, solicitarea Agentiei Nationale de Integritate (ANI) privind incetarea mandatului sau ca urmare a deciziei definitive a Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Mircea Diaconu isi pierde mandatul, CCR confirma conflictul intre Inalta Curte si Senat

Presedintele ANI dezvaluie adevarata miza a revocarii lui Mircea Diaconu

Pentru ca subiectul figura pe lista celor 11 solicitari adresate de presedintele CE Jose Manuel Barroso premierului Ponta si ca urmare a deciziei CCR care a constatat existenta unui conflict institutional intre Inalta Curte si Parlament, plenul Senatului s-a reunit din nou pentru a vota revocarea lui Diaconu. La sedinta insa nu a existat cvorum, de aceea nu s-a putut vota o hotarare cu caracter legal, care sa poata fi publicata in Monitorul Oficial. Pana la urma Mircea Diaconu s-a lasat convins si a demisionat singur.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2228 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Bine ca nu-i mai platim si pensie de parlamentar.

Ii ajunge cat a colectat impreuna cu nevasta.

 

Dumnezeu sa te ierte, Diaconu Mircea!

Dumnezeu sa-l ierte de raul care l-a facut Romaniei...Din cauza lipsei de iresponsabilitate si-a pierdut multi admiratori...parca il vad in piesa:"O scrisoare pierduta"de I.L.Caragiale in rolul lui Branzovenescu,manipulat de Catavencu....asa si in viata sa politica , a fost manipulat de REPETENT...pacat!!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor