Diaconu despre decizia ANI: Cred ca nu e vorba de incompatibil, ci de "incoruptibil"

Joi, 27 Ianuarie 2011, ora 15:03
1486 citiri
Diaconu despre decizia ANI: Cred ca nu e vorba de incompatibil, ci de "incoruptibil"
Foto: Info Curtea de Arges

Senatorul PNL Mircea Diaconu a comentat joi cu ironie decizia ANI privind starea sa de incompatibilitate, aratand ca nu a fost informat si ca, probabil, este vorba de "incoruptibilitate", amintind ca Senatul a stabilit ca poate fi senator si director al Teatrului Nottara in paralel.

"Cred ca e o greseala, nu e vorba de incompatibil, ci de incoruptibil. Sunt tentat sa privesc cu umor (...) In clipa in care am devenit senator, m-am adresat intai legiuitorului (...) Explicatia Senatului s-a transformat intr-o hotarare trecuta prin plen, cu putere de lege, cum ca activitatea artistica la Teatrul Nottara e compatibila cu cea de senator, repet artistica, si nu comerciala, de business, asa cum foarte multi parlamentari isi fac averi fabuloase", a comentat Diaconu la Antena 3.

De asemenea, el a subliniat ca ANI se afla sub control parlamentar, iar Senatul a luat deja o hotarare in acest sens.

"Deocamdata nu am fost contactat decat de presa, si nu de ANI. Nu m-a intrebat nimeni, nu ii cunosc (n.r. pe cei de la ANI)", a mai spus Diaconu. Fiind informat de moderator ca, potrivit ANI, i-a fost transmisa o scrisoare de informare, insa aceasta a fost returnata cu mentiunea ca destinatarul nu a fost gasit la domiciliu, senatorul a spus: "Am fost mereu la domiciliu, n-am fost plecat nicaieri"", adaugand ca detaliile sale de contact sunt oricum afisate la Teatrul Nottara.

Intrebat daca din postura de director al Nottara a facut vreo afacere, senatorul PNL a negat afirmand ca "e ridicol".

"Un teatru e o institutie publica, bugetara, lucreaza cu reguli foarte clare, iar activitatea e preponderent artistica, nu face decat spectacol", a explicat liberalul, amintind ca doar pe vremea lui Ceausescu "se faceau cruci".

Intrebat daca va face ceva in acest caz, Diaconu a glumit din nou: "Pai ce sa fac, beau cafea in momentul de fata". De asemenea, chestionat ce ar alege intre cele doua functii daca ar trebui sa renunte la una din ele, liberalul a amintit ca, atunci cand si-a depus dosarul de candidatura la Senat a intrebat daca e sau nu in stare de incompatibilitate, raspunsul fiind negativ.

ANI: Senatorii Mircea Diaconu si Mircea Cinteza sunt incompatibili cu functia

ANI a constatat incalcarea legislatiei privind regimul juridic al incompatibilitatilor de catre Mircea Diaconu, care din decembrie 2008 si pana in prezent a ocupat atat functia de senator, cat si de director-manager in cadrul Teatrului "C.I. Nottara".

In temeiul art. 12, alin. (1) si alin. (2), lit. b din Legea nr. 176/2010, Agentia Nationala de Integritate s-a sesizat din oficiu la data de 15.11.2010, in urma publicarii unui material de presa cu privire la posibila nerespectare de catre domnul Mircea Diaconu a regimului juridic al incompatibilitatilor, informeaza un comunicat al ANI.

In urma evaluarii declaratiilor de interese, precum si a altor date si informatii, au fost identificate elemente in sensul existentei starii de incompatibilitate, deoarece, incepand cu data de 19.12.2008 si pana in prezent, domnul Mircea Diaconu s-a aflat in stare de incompatibilitate, intrucat a exercitat simultan demnitatea publica de Senator in cadrul Parlamentului Romaniei, precum si functia de conducere de Director-manager in cadrul Teatrului "C.I. Nottara", functie de conducere specifica unei institutii publice locale, informeaza sursa citata.

ANI mai sustine ca procedura de instiintare a fost indeplinita la data de 07.12.2010, liberalul fiind informat prin intermediul unei scrisori recomandate despre declansarea activitatii de evaluare, precum si cu privire la drepturile sale de a fi asistat sau reprezentat de un avocat si de a prezenta date sau informatii pe care le considera necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Mandatul postal a revenit la data de 27.12.2010 la Agentie, cu mentiunea "destinatar lipsa domiciliu", mai informeaza Agentia.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Mircea Diaconu decizie ANI, #incompatibil senator incoruptibil , #senator
Comentarii