Mircea Diaconu: Dupa demisia mea, se va intra in Schengen

Miercuri, 12 Decembrie 2012, ora 14:20
3056 citiri
Mircea Diaconu: Dupa demisia mea, se va intra in Schengen

Senatorul liberal Mircea Diaconu s-a prezentat miercuri in plenul Senatului pentru a-si anunta demisia, asa cum cere regulamentul acestei Camere, si a tinut un mic discurs referitor la cei patru ani petrecuti in Legislativ.

"Complicat de explicat un act care deja prin definitie fiind unilateral si pe care deja mi l-am exprimat in 4 decembrie. In sine fiind un act unilateral produce efecte. Ma incearca un sentiment amestecat: Sunt oarecum mandru ca am izbutit sa devin problema Romaniei, problema UE etc. Sper din tot sufletul ca de azi inainte problemele se vor rezolva, un intreg sir de persoane si de institutii, persoane, agentii si de curti se vor usura pe aceasta cale pentru ca se va intra intr-adevar in Schengen in sfarsit, pentru ca din cauza mea nu s-a intrat in Schengen, fireste a fost o gluma.

Cel mai important lucru pe care vreau sa il spun, ziceam in tineretea mea, sustin si acum ca viata este un sir lung de legitimatii. Cateodata esti inginer, dupa aia esti profesor si asa mai departe, cateodata esti senator si trec toate aceste legitimatii. Ce ramane esti tu insuti.

Sunt foarte mandru ca de profesie sunt Mircea Diaconu si voi ramane in continuare cu aceasta profesie pana la capat si am fost foarte incantat de prietenia noastra. O sa continui de oriunde ma voi putea exprima sa apar civic imaginea Parlamentului", a spus Diaconu de la microfonul central al plenului Senatului.

Senatorii au luat act de demisia acestuia si au vacantat postul ramas liber. Demisia devine efectiva dupa publicarea hotararii plenului Senatului in Monitorul Oficial. Daca acest lucru nu se intampla pana la data de 19 decembrie, cand se incheie activitatea actualului Parlament ales in 2008, Mircea Diaconu isi incheie cu bine mandatul.

Citeste si:
Florin Cîțu, mesaj comun pentru PSD și USR. Soluția propusă de președintele PNL pentru rezolvarea crizei politice
Florin Cîțu, mesaj comun pentru PSD și USR. Soluția propusă de președintele PNL pentru rezolvarea crizei politice
Preşedintele PNL, premierul interimar Florin Cîţu, le-a transmis duminică, 24 octombrie, un mesaj celor de la PSD și USR. Liderul liberalilor a declarat că este nevoie de responsabilitate...
Oana Gheorghiu, mesaj de revoltă către liderii PNL: "Rușine măi băieți, că bărbați nu sunteți! Rușine!"
Oana Gheorghiu, mesaj de revoltă către liderii PNL: "Rușine măi băieți, că bărbați nu sunteți! Rușine!"
Oana Gheorghiu de la Asociația Dăruiește Viață, cea care alături de Carmen Uscatu, împreună cu sute de mii de donatori, construiesc primul spital de Oncologie și Radioterapie Pediatrică...
Sursa: rNews