Diaconu: Mi-am dat demisia ca sa deblochez situatia absurda, dar tot ca in tren e

Miercuri, 05 Decembrie 2012, ora 14:55
2495 citiri
Diaconu: Mi-am dat demisia ca sa deblochez situatia absurda, dar tot ca in tren e

Mircea Diaconu a declarat, miercuri, ca gestul sau de a-si da demisia din Senat a venit pentru a rezolva blocajul de la nivelul acestui for in cazul revocarii mandatului sau, dar a admis faptul ca aceasta problema "va ramane tot ca in tren" pana la o noua sedinta de plen.

Diaconu a argumentat ironic decizia de a demisiona prin faptul ca Romania ar fi avut nevoie de acest lucru pentru a intra in Spatiul Schengen.

"Ca sa intram in Schengen, pentru ca institutii importante din stat au afirmat prin vocea sefilor lor ca nu se intra in Schengen din cauza mea, si acum am rezolvat problema", a afirmat ironic Mircea Diaconu.

Mircea Diaconu si-a pierdut mandatul de senator - decizie luata fara cvorum

Ulterior, Diaconu a justificat gestul sau prin faptul ca la nivelul Senatului se ajunsese la un blocaj si o "incurcatura procedurala".

"Ca sa se poata iesi din blocaj, pentru ca neexistand proceduri - e un caz fara precedent, legislatia se bate cap in cap si institutiile s-au blocat pur si simplu - ca sa se iasa procedural din incurcatura, din blocajul acesta, mi-am oferit demisia catre presedintele Senatului, ceea ce iarasi este neprocedural, pentru ca demisia se ofera plenului. Dar nemaiexistand procedura si plenul nemaiintrunindu-se, mi-am oferit-o presedintelui Senatului, ca sa se poata iesi din blocaj", a explicat Diaconu.

In momentul in care lui Diaconu i s-a spus ca oricum demisia sa va trebui anuntata in plenul Senatului pentru a putea fi publicata in Monitorul Oficial, el a replicat ca acest lucru demonstreaza ca "totul e de un absurd kafkian absolut".

"Mai mult decat atat nu am putut face, mai departe va ramane tot ca in tren. Poate totusi cu ocazia asta se face ordine putin in legislatie, in proceduri, in bune sau rele intentii si in principii, poate se umbla totusi un pic pe la texte", a mai spus Diaconu.

El a sustinut ca initiativa demisiei i-a apartinut in totalitate.

Diaconu a demisionat din functia de senator

Mircea Diaconu a demisionat miercuri, din Senat, dupa ce, anterior, colegii sai din Parlament au luat act de decizia instantei in cazul liberalului, aflat in conflict de interese.

Pentru ca marti nu s-a intrunit cvorumul in Senat, parlamentarii nu au putut sa ia nicio decizie care sa fie publicata ulterior in Monitorul Oficial, pentru a avea efect juridic. Demisia lui Mircea Diaconu a fost depusa la Senat dupa sedinta.

Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
#Mircea Diaconu demisie Senat, #Mircea Diaconu demisionat Senat, #Mircea Diaconu deblocare situatie Senat, #Mircea Diaconu demisie intrare Schengen , #senator