Ziare.com

Diaconu ramane senator - ANI cere sesizarea Curtii Constitutionale

Miercuri, 31 Octombrie 2012, ora 15:13

   

Diaconu ramane senator - ANI cere sesizarea Curtii Constitutionale
Dupa ce Senatul a decis ca Mircea Diaconu sa isi pastreze functia in Parlament, ANI cere Consiliului Superior al Magistraturii sa sesizeze magistratii de la CCR in acest caz.

"Urmare a votului negativ exprimat de Parlamentul Romaniei, privind punerea in executare a Deciziei nr.3104/21.06.2012 pronuntate de Inalta Curte de Casatie si Justitie, definitiva si irevocabila, va rugam sa analizati posibilitatea sesizarii Curtii Constitutionale cu solutionarea conflictului juridic de natura constitutionala dintre autoritatile publice, in conformitate cu dispozitiile art. 24 din Legea nr. 317/2004", se arata in cererea depusa de presedintele ANI, Horia Georgescu, conform Evenimentul Zilei.

Georgescu subliniaza ca decizia ICCJ prin care a fost mentinut ca temeinic si legal Raportul de evaluare intocmit de Agentia Nationala de Integritate cu privire la starea de incompatibilitate a senatorului Mircea Diaconu, a ramas definitiva si irevocabila la data de 19 iunie.

Parlamentul impiedica infaptuirea justitiei

"Parlamentul Romaniei reprezentand puterea legislativa, in conformitate cu prerogativele sale si cu dispozitiile Legii nr. 176/2010 avea obligatia sa puna in executare de indata si intocmai Decizia nr.3104/21 iunie 2012 definitiva si irevocabila a Inaltei Curti de Casatie si Justitie privind pe senatorul Mircea Diaconu. "Votul negativ exprimat de Parlamentul Romanei, ca reprezentant al puterii legislative de a pune in executare Decizia nr.3104/21 iunie 2012 afecteaza, in mod grav statul de drept si principiul constitutional al separatiei puterilor in stat.

De asemenea Parlamentul Romaniei, prin obstructionarea executarii unei hotarari judecatoresti definitive si irevocabile, pronuntate de Inalta Curte de Casatie si Justitie, impiedica infaptuirea justitiei", se mai arata in solicitarea CSM.

Seful ANI mentioneaza ca au fost incalcate dispozitiile art. 1 alin (4), in conformitate cu care statul se organizeaza potrivit principiului separatiei si echilibrului puterilor - legislativa, executiva si judecatoreasca - in cadrul democratiei constitutionale precum si dispozitiile art. 1 alin (5) din Constitutia Romaniei potrivit carora in Romania, respectarea Constitutiei, a suprematiei sale si a legilor este obligatorie.

Mircea Diaconu ramane senator

"Consiliul Superior al Magistraturii reprezinta garantul independentei si infaptuirii justitiei, potrivit Legii nr. 317/2004 republicata privind Consiliul Superior al Magistraturii", se mai arata in documentul citat.

Plenul Senatului a respins marti, prin vot, revocarea din functie a senatorului PNL Mircea Diaconu.

Conform legii, plenul Senatului trebuia sa ia act de faptul ca Mircea Diaconu are decizie definitiva din partea instantei de incompatibilitate, decizie primita de luni de zile.

Doar 23 de senatori au votat marti pentru revocarea din Senat a lui Mircea Diaconu, in timp ce 32 au votat impotriva, iar 10 s-au abtinut.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1384 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
6 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Tare sint curioasa sa vad cine este mai tare in Rromanica. USLul

sau justitia. Ca sa simplific (ca daca ma complicati cu Senat, ANI, Curte Constitutionala, nu mai inteleg nimic. Exact ca Ponta). Am impresia ca Constitutia este ceva facultatif. Eu credeam ca este obligatoriu pentru toti, blonde, brune plagiatori, chiulangii, hoti, parlamentari, comedieni, etc. Dar se pare ca exista unii mai egali ca altii.

 

Bai! Tata! Ce mai juristi are ANI!

Parlamentul a luat act, dar a considerat ca nu doreste sa-l dea afara din colectiv. Nu se incalca niciun principiu al separatiei puterilor. Daca ANI-soara si pupila Monicai Macovei (Laura Stefan) crede ca ar trebui sa se procedeze altfel, inseamna ca ei vor sa incalce principiul separatiei puterilor. Unii confunda etapa de depunere a candidaturilor, cu cea de exercitare a functiei.

 

in toata povestea asta

ceva e foarte neclar.
conform articolului , senatul trebuia sa ia act de decizie.
De ce s-a supus la vot atunci ?
E ilegal sa se supuna la vot ? ...e undeva , in modul de functionare al senatului , stipulat in ce mod se procedeaza intr-o astfel de situatie ?
Eu unul as fi curios totusi de parerea ministrului justitiei .
Toata lumea isi da cu parerea si situatia e in aer in realitate .

 

Este incredibil cit de lacom

si cit de mult vrea sa-si exploateze "popularitatea" acest actoras comunist (ca doar nu il tapeaza lupeasca!!!) si director de teatru si profesor si parlamentar si mai ce?
Dn pacate insa este o caracteristica a vremurilor noastre de a obtine venituri nemeritate bazate pe populism construit artificial...

 

tara de rahati...

o tara de milogi care mergem cu zecile de mii la moaste in loc sa ne cerem drepturile in strada... o tara de ccacaciosi care ne-am lasat si ne calcam in picioare de un netrebnic presedinte ilegal in 2004 ,2009 si mai ales dupa 2012...niste lasi si fricosi care ne lasam umiliti de aceasta noua securitate numita ani... si securitatea executa ordinele moscovei asa cum ani executa interesele si ordinele popularilor eruopeni contra intereselor poporului roman...

il dam la o parte pe diaconu si-l tinem pe basescu-videanu-blagga... cat de iddioti putem fi? martirii neamului romanesc care au luptat in munti contra securitatii si a comunismului se rasucesc in mormant

m-am saturat sa fiu milogul UE si al SUA... sa va ia dreaqqq pe toti conducatorii ce ne-ati facut sclavi ordinari ai lor.

 

Domnilor !

Vă inșelați amarnic atunci cind așteptați ca poporu să iasă in stradă provocind in masă o revoltă impotriva stării de fapt. Dezobediența in masă nu a fost niciodată izvorită din inițiativa voinții populare. Ea se declanșează doar din setea de putere a cuiva....CREDIBIL ! Iar in acest moment populația nu are un politician de acestă anverghiură.Ponta,Antonescu,Băsescu,Iliescu....etc. sunt priviți ca instigatori mincinoși.Tot ei conduc această țară de 22 ani cu schimbu,și lumea vede unde am ajuns. Poporu nu dorește să se sacrifice in lupte de stradă pentru un Ponta,Băsescu,Unguient,Antonescu. Acesta este adevărul ! Faptul că deși USL-ul incearcă să scoată in stradă lumea nemulțimită,primește in schimb ...INDIFERENȚĂ ,are a ceastă explicație !


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor