Diaconu ramane senator - Comisia Europeana isi exprima regretul si ingrijorarea

Miercuri, 31 Octombrie 2012, ora 07:59
4009 citiri
Diaconu ramane senator - Comisia Europeana isi exprima regretul si ingrijorarea

Purtatorul de cuvant al Comisiei Europene, Mark Gray, a comentat decizia de marti a Senatului roman de a nu da curs unei sentinte a Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) in cazul senatorului Mircea Diaconu, apreciind ca hotararea este una "regretabila".

"Comisia Europeana isi exprima regretul pentru decizia luata astazi (marti - n.red.) de Senatul Romaniei, in ciuda unei decizii a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, in cazul senatorului Mircea Diaconu. Este foarte important pentru Romania ca deciziile Justitiei sa fie respectate", a declarat oficialul european pentru B1 Tv.

Mircea Diaconu ramane senator

"Decizia Senatului vine in contradictie totala cu recomandarile Comisiei Europene referitoare la deciziile definitive de incompatibilitate, aspecte incluse si in Raportul MCV adoptat la 18 iunie 2012. Comisia Europeana va continua sa monitorizeze indeaproape astfel de probleme", a precizat purtatorul de cuvant al executivului comunitar.

"Comisia va continua sa monitorizeze chestiunea indeaproape", a adaugat Grey.

Totoata, potrivit Nasul TV, Mark Gray a reiterat nemultumirea profunda a majoritatii zdrobitoare a politicienilor europeni fata de modul in care este inteles statul de drept de catre majoritatea parlamentara din Romania.

Plenul Senatului a respins marti, prin vot, revocarea din functie a senatorului PNL Mircea Diaconu.

Conform legii, plenul Senatului trebuia sa ia act de faptul ca Mircea Diaconu are decizie definitiva din partea instantei de incompatibilitate, decizie primita de luni de zile.

Doar 23 de senatori au votat marti pentru revocarea din Senat a lui Mircea Diaconu, in timp ce 32 au votat impotriva, iar 10 s-au abtinut.

#reactie CE Diaconu senator, #Mircea Diaconu incompatibil ANI, #Diaconu ramane senator CE , #senator