Diaconu: Senatul e in problema, nu e democratie. "Cum se traia in era Basescu"

Joi, 29 Noiembrie 2012, ora 14:14
3810 citiri
Diaconu: Senatul e in problema, nu e democratie. "Cum se traia in era Basescu"

Senatorul PNL Mircea Diaconu a declarat ca nu il intereseaza ce va face Senatul marti, cand ar trebui sa se reuneasca pentru a constata incetarea mandatului sau, dupa ce a fost declarat incompatibil de ANI, iar Justitia a confirmat decizia.

"Sa faca ce or vrea, Senatul e in problema, nu eu", a spus vicepresedintele PNL pentru Ziare.com.

El s-a aratat de parere ca Senatul n-ar mai putea sa constate ca nu e parlamentar, dupa ce initial a votat impotriva revocarii sale, iar acum trebuie doar sa se reuneasca sa ia act de faptul ca si-a pierdut calitatea, in urma deciziei CCR, care a hotarat ca un asemenea vot e neconstitutional.

"CCR are pareri, doar atat, Senatul decide. Plenul Senatului s-a mai pronuntat o data pe aceasta tema, daca ia alta decizie pe aceeasi tema nu mai e democratie", s-a aratat convins Diaconu.

El a asigurat ca va fi prezent la aceasta reuniune de plen doar daca va fi convocat.

Cum se traia in vremea lui Basescu

Intrebat daca e dezamagit de turnura pe care a luat-o cazul sau, actorul a precizat ca e dezamagit de cum arata tara si ca situatia sa va fi "studiu de caz" pentru viitor.

"Sunt dezamagit de cum arata tara si institutiile sale. Va fi un studiu de caz - cum se traia si functiona administratia in timpul presedintelui Basescu. Pam-pam!", a incheiat ironic Diaconu.

Revocat doar dupa decizia Curtii

Curtea Constitutionala a decis, miercuri 21 noiembrie, ca Senatul Romaniei a incalcat Constitutia atunci cand l-a mentinut in functie pe Mircea Diaconu, admitand astfel sesizarea depusa de Consiliul Superior al Magistraturii.

Judecatorii CCR au dezbatut sesizarea CSM, depusa la solicitarea Agentiei Nationale de Integritate, in care se reclama un conflict intre doua puteri in stat, cea judecatoreasca si cea legislativa.

Motivarea CCR in cazul Diaconu: Senatul nu are competenta de a realiza justitia

Astfel, dupa ce Inalta Curte a decis in luna iunie, definitiv si irevocabil, ca Mircea Diaconu a fost gasit in stare de incompatibilitate si nu mai poate ocupa functia de senator, senatorii s-au reunit in plen si au dat un aviz negativ revocarii liberalului.

Acum, dupa decizia CCR, Senatul trebuie doar sa se reuneasca pentru a constata incetarea mandatului lui Diaconu, fara a mai da un vot. Sedinta e programata pentru marti, 4 decembrie.

De asemenea, senatorii au respins in aceasta saptamana solicitarea presedintelui Traian Basescu de a reexamina acest caz si de a relua votul, iar presedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat marti sesiunea legislativa inchisa.

In aceste conditii, Curtea Constitutionala a votat, miercuri, in unanimitate "revocarea de indata" a lui Mircea Diaconu.

Citeste si:
Mihai Chirica se dezice de George Smion, după ce l-a susținut la alegerile europarlamentare. „Se crede o persoană mesianică, care va veni și va salva România” VIDEO
Mihai Chirica se dezice de George Smion, după ce l-a susținut la alegerile europarlamentare. „Se crede o persoană mesianică, care va veni și va salva România” VIDEO
Primarul municipiului Iași, Mihai Chirica, cel care l-a susținut pe liderul AUR George Simion la alegerile europarlamentare din 2019, și-a schimbat opinia despre acesta. Chirica a declarat...
Avocat, despre congresul PNL: ”Juridic, este un eveniment privat în spațiu închis, la care pot participa maximum 200 de persoane vaccinate”
Avocat, despre congresul PNL: ”Juridic, este un eveniment privat în spațiu închis, la care pot participa maximum 200 de persoane vaccinate”
Avocatul Adrian Toni Neacşu, fost membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), susţine, într-o postare pe Facebook, că viitorul Congres al PNL, programat peste o săptămână la...
Sursa: Ziare.com