Cu fata la alegatori: Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

Mircea Diaconu, despre acuzatiile ANI: Sunt metode ale anilor '50

Joi, 27 Octombrie 2011, ora 11:23
2991 citiri
Mircea Diaconu, despre acuzatiile ANI: Sunt metode ale anilor '50
Foto: Bihoreanul

Senatorul Mircea Diaconu respinge toate acuzatiile aduse de Agentia Nationala de Integritate cu privire la un abuz in serviciu pe care l-ar fi savarsit favorizand-o pe sotia sa, in 2007, in calitate de director al Teatrului Nottara.

Agentia Nationala de Integritate a anuntat, joi, ca a sesizat Parchetul in cazul lui Mircea Diaconu, pe care il acuza ca ar fi numit-o pe sotia sa in postul de regizor artistic al Teatrului Nottara cu toate ca aceasta nu indeplinea conditiile prevazute de lege. Mai mult, Mircea Diaconu a fost presedintele comisiei de examinare, iar sotia sa - unicul candidat - a primit nota maxima.

Mircea Diaconu, dat pe mana Parchetului pentru abuz in serviciu si conflict de interese

Vicepresedintele ANI, Horia Georgescu, a declarat pentru TVR Info ca senatorul Mircea Diaconu mai este acuzat de ANI si de incompatibilitate, el ocupand si functia de director de teatru, iar daca Inalta Curte va da o hotarare definitiva in acest sens, Mircea Diaconu risca sa fie demis din parlament.

In ceea ce priveste noile acuzatii, de conflict de interese si abuz in serviciu in cazul promovarii sotiei sale, predepsele prevazute de lege prevad inclusiv condamnarea la inchisoare.

Contactat de TVR Info, Mircea Diaconu a declarat ca este in acest moment in turneu in Germania, iar vestea i-a starnit rasul.

"Daca voi fi inchis, e o veste buna, iti rezolvi astfel problemele de stomac, pentru ca mananci la ore fixe, si poti sa ajungi si europarlamentar", a comentat senatorul ironic, adaugand ca probabil va fi acuzat de autoritati si de subminarea economiei nationale.

"Probabil si patinoarele le-am facut tot eu. Eu nu voi spune, daramite sa o si fac, ca plec din tara noastra care ne ocupa tot timpul. Fiecare e liber sa creada ce vrea, dar metodele astea sunt ale anilor '50 pe care le-am apucat, le-am trait si le cunosc. Sper insa ca in justitie sunt oameni normali", a mai declarat Mircea Diaconu.

Senatorul a facut cateva scurte precizari si in legatura cu sotia sa, despre care a reamintit ca are o indelungata cariera de actrita, "nu este croitoreasa", iar numirea sa in 2007 in postul de regizor artistic a fost in fapt "o promovare pe post pentru ca si-a desavarsit studiile".

In ceea ce priveste acuzatia de conflict de interese care i se aduce, el fiind presedintele comisiei care a examinat-o pe sotia sa si i-a dat nota maxima, Mircea Diaconu a explicat ca era singurul director al teatrului, prin urmare singurul in masura sa faca parte din comisie.

"Singurul director al teatrului sunt eu, am facut economie tarii. Eu conduc teatrul, eu conduc masina, eu fac tamplarie", a explicat el.

Mircea Diaconu s-a aratat cel mai deranjat de precizarea facuta in comunicatul DNA cu privire la suma castigata de sotia sa in ultimii ani in calitate de regizor artistic, subliniind faptul ca, desi este un salariu prost, salariul unui actor roman este mai mare decat cel al unui regizor, pentru ca in cazul actorilor se mai adauga si niste sporuri.

"Eu am micsorat salariul sotiei mele!", a declarat Mircea Diaconu, incheind cu precizarea ca se va intoarce in tara din turneu in circa o saptamana.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#Mircea Diaconu dosar ANI, #Mircea Diaconu Parchet, #Mircea Diaconu incompatibilitate , #senator