Mircea Diaconu, incompatibil: Eroarea e la Senat, nu la mine

Miercuri, 02 Noiembrie 2011, ora 21:20
2296 citiri
Mircea Diaconu, incompatibil: Eroarea e la Senat, nu la mine
Foto: Arhiva

Curtea de Apel Bucuresti a hotarat miercuri ca exista o stare de incompatibilitate in ceea ce il priveste pe Mircea Diaconu, care ocupa functia de senator, dar si de director al Teatrului Nottara.

"Am vazut hotararea care mi-a venit acasa si sunt foarte multumit de ea, in sensul ca discutia este teoretica si de principiu, in sensul ca, aceste doua posturi, dupa parerea judecatorilor, pot fi compatibile, dar judecatorul a preluat intrutotul pledoaria mea. Adica, eu de buna credinta m-am adresat Senatului sa imi raspunda daca sunt sau nu incompatibil. Mai departe, hotararea vine de la Senat. Acolo e eroarea si nu la mine, ceea ce inseamna, spune judecatorul la final, ca nu e cazul sa suport nicio sanctiune administrativa. Lucrurile raman asa cum sunt, ca eroarea e la Senat, nu la mine", a declarat Mircea Diaconu, pentru TVR Info.

Senatorul PNL a fost gasit in ianuarie 2011 in stare de incompatibilitate de catre Agentia Nationala de Integritate, el exercitand simultan demnitatea publica de senator precum si functia de conducere de Director-manager in cadrul Teatrului "C.I. Nottara".

Curtea de Apel Bucuresti a respins, la data de 16.09.2011, ca nefondata, plangerea formulata de catre Mircea Diaconu in acest caz.

De asemenea, secretarul general al ANI anunta saptamana trecuta ca exista indicii ca directorul Teatrului Nottara, Mircea Diaconu, a savarsit o fapta penala, atunci cand si-a angajat sotia, pe postul de regizor.

"Noi am sesizat Parchetul. Din punct de vedere administrativ nu exista nimic gresit, insa exista indicii pentru savarsirea unei fapte penale. In ce consta acest lucru? Domnul Diaconu a vorbit despre teatru ca ceva metaforic, ceva romantic, dar Teatrul Nottara este o institutie publica. Dansul este director al acelui teatru, este functionar public. In calitatea lui de director s-a numit presedinte de concurs prin care a angajat-o pe sotia dansului, iar aceasta situatie este sanctionata clar de Codul Penal", a declarat secretarul general al ANI, la B1 Tv.

Citește și:
Cât de mult va afecta România embargoul UE asupra motorinei rusești. Anunțul lui Virgil Popescu
Cât de mult va afecta România embargoul UE asupra motorinei rusești. Anunțul lui Virgil Popescu
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat duminică, 5 februarie, că nu există motive de îngrijorare din cauza embargoului asupra motorinei ruseşti pentru că toţi marii importatori de pe...
A murit unul dintre cei mai apreciați președinți ai Pakistanului
A murit unul dintre cei mai apreciați președinți ai Pakistanului
Fostul preşedinte al Pakistanului, generalul Pervez Musharraf, a murit, după o lungă boală, la Spitalul American din Dubai, potrivit unui comunicat al armatei pakistaneze. Într-o...