Mircea Diaconu, incompatibil: Eroarea e la Senat, nu la mine

Miercuri, 02 Noiembrie 2011, ora 21:20
2173 citiri
Mircea Diaconu, incompatibil: Eroarea e la Senat, nu la mine

Curtea de Apel Bucuresti a hotarat miercuri ca exista o stare de incompatibilitate in ceea ce il priveste pe Mircea Diaconu, care ocupa functia de senator, dar si de director al Teatrului Nottara.

"Am vazut hotararea care mi-a venit acasa si sunt foarte multumit de ea, in sensul ca discutia este teoretica si de principiu, in sensul ca, aceste doua posturi, dupa parerea judecatorilor, pot fi compatibile, dar judecatorul a preluat intrutotul pledoaria mea. Adica, eu de buna credinta m-am adresat Senatului sa imi raspunda daca sunt sau nu incompatibil. Mai departe, hotararea vine de la Senat. Acolo e eroarea si nu la mine, ceea ce inseamna, spune judecatorul la final, ca nu e cazul sa suport nicio sanctiune administrativa. Lucrurile raman asa cum sunt, ca eroarea e la Senat, nu la mine", a declarat Mircea Diaconu, pentru TVR Info.

Senatorul PNL a fost gasit in ianuarie 2011 in stare de incompatibilitate de catre Agentia Nationala de Integritate, el exercitand simultan demnitatea publica de senator precum si functia de conducere de Director-manager in cadrul Teatrului "C.I. Nottara".

Curtea de Apel Bucuresti a respins, la data de 16.09.2011, ca nefondata, plangerea formulata de catre Mircea Diaconu in acest caz.

De asemenea, secretarul general al ANI anunta saptamana trecuta ca exista indicii ca directorul Teatrului Nottara, Mircea Diaconu, a savarsit o fapta penala, atunci cand si-a angajat sotia, pe postul de regizor.

"Noi am sesizat Parchetul. Din punct de vedere administrativ nu exista nimic gresit, insa exista indicii pentru savarsirea unei fapte penale. In ce consta acest lucru? Domnul Diaconu a vorbit despre teatru ca ceva metaforic, ceva romantic, dar Teatrul Nottara este o institutie publica. Dansul este director al acelui teatru, este functionar public. In calitatea lui de director s-a numit presedinte de concurs prin care a angajat-o pe sotia dansului, iar aceasta situatie este sanctionata clar de Codul Penal", a declarat secretarul general al ANI, la B1 Tv.

Citeste si:
Klaus Iohannis, videoconferinţă cu preşedintele Consiliului European şi alţi lideri europeni. Care au fost subiectele discutate
Klaus Iohannis, videoconferinţă cu preşedintele Consiliului European şi alţi lideri europeni. Care au fost subiectele discutate
Preşedintele Klaus Iohannis a avut, luni, 18 octombrie, o întâlnire în sistem videoconferinţă cu preşedintele Consiliului European, Charles Michel, şi alţi lideri europeni, în pregătirea...
Florin Roman, despre lista miniștrilor USR: „Sunt oameni care au dezamăgit”
Florin Roman, despre lista miniștrilor USR: „Sunt oameni care au dezamăgit”
Preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, Florin Roman, a criticat luni, 18 octombrie, lista de miniștri propusă de către Dacian Cioloș, spunând că se putea „să avem niminalizări...
Sursa: Ziare.com