Senator PSD: Mircea Diaconu ar trebui sa-si dea demisia. Mai e posibila revocarea

Joi, 01 Noiembrie 2012, ora 16:54
3462 citiri
Senator PSD: Mircea Diaconu ar trebui sa-si dea demisia. Mai e posibila revocarea

Presedintele Comisiei Juridice a Senatului, Toni Grebla de la PSD, e de parere ca senatorul PNL Mircea Diaconu, declarat incompatibil printr-o decizie a Justitiei, dar care a scapat de revocare din Parlament prin votul colegilor sai, ar trebui sa-si dea demisia.

Grebla e de acord ca, in caz contrar, Romania va avea de suferit in raportul de tara din cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare pe Justitie al Comisiei Europene.

"In raportul de tara, in mod singur, va fi luat in considerare la capitolul negativ.

Sper ca intr-un termen rezonabil domnul Diaconu sa inteleaga situatia de incompatibilitate constatata de ANI si de Justitie, printr-o decizie definitiva si irevocabila. Solutia cea mai eleganta ar fi o demisie, cu atat mai mult cu cat domnul Diaconu nu mai candideaza", a declarat senatorul PSD pentru Ziare.com.

Intrebat daca e posibil ca Senatul sa reia votul privind revocarea lui Mircea Diaconu, Grebla a raspuns: "Daca grupurile parlamentare convin, e posibila si o asemenea solutie."

Plenul Senatului a respins marti, prin vot, revocarea din functie a senatorului PNL Mircea Diaconu.

Conform legii, plenul Senatului trebuia sa ia act de faptul ca Mircea Diaconu are decizie definitiva din partea instantei de incompatibilitate, decizie primita de luni de zile.

Doar 23 de senatori au votat marti pentru revocarea din Senat a lui Mircea Diaconu, in timp ce 32 au votat impotriva, iar 10 s-au abtinut.

Presedintele Agentiei Nationale de Integritate, Horia Georgescu, a acuzat in termeni duri votul prin care Senatul a refuzat sa puna in aplicare decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie prin care senatorul PNL Mircea Diaconu era declarat incompatibil si trebuia sa-si piarda mandatul.

"Asistam la un vot in Senatul Romaniei care nu respecta o decizie a Inaltei Curti. As putea sa definesc acest lucru ca o disolutie a statului de drept si separatiei puterilor in stat. Consecintele acestui vot vor fi dramatice pentru Romania ca stat membru al Uniunii Europene.

Prejudiciul adus astazi va avea consecinte grave pe termen lung asupra Romaniei si cetatenilor sai", a declarat Georgescu pentru Ziare.com.

Comisia Europeana a criticat aceasta decizie a senatorilor romani, atragand atentia ca o decizie a justitiei trebuie respectata.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, proaspăt desemnată candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, și-a început deja discursurile de candidat, marți, 23 aprilie, la nici...
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
A ieșit domnul Marcel Ciolacu, premierul României și liderul PSD, la o conferință de presă alături de Gabriela Firea, să spună în fața tuturor cât este de deșteaptă și frumoasă,...
#Toni Grebla demisie Mircea Diaconu, #revocare Mircea Diaconu , #senator