Testul rusinii: Senatul e gata sa fie ingenunchiat (Opinii)

Joi, 01 Noiembrie 2012, ora 19:07
4498 citiri
Testul rusinii: Senatul e gata sa fie ingenunchiat (Opinii)

Il admir de multi ani pe actorul Mircea Diaconu. Numai faptul ca a fost un Branzovenescu desavarsit imi ajunge. Il inteleg si ca victima, cand a mers pe mana unor juristi nu prea priceputi, care l-au asigurat cu patalama ca nu este conflict de interese acolo unde conflictul mocnea si chiar era.

Juristii s-au dovedit evident niste nepriceputi, dar el, senatorul Mircea Diaconu, ne reprezenta in Parlament ca om priceput, capabil sa deosebeasca singur binele de rau, raul de foarte rau si foarte raul de dezastru.

Cum se poate ca omul nostru de incredere, trimis acolo ca sa ne reprezinte, sa nu fi priceput ce dezastru se apropie, ca un taifun, chiar de el personal, producand imense pagube materiale, ca sa nu mai amintesc de cele morale?

Consilierea nu e ceva neplacut, dar daca alesii nostri merg pe mana oricui in tot ce fac, exista riscul ca, in loc sa adopte ei insisi marile hotarari, sa mearga pe mana unor terchea-berchea, iar sfatul lor luat astfel sa devina lege pentru tara.

Aceasta realitate il acuza pe excelentul Branzovenescu, mai putin excelent ca senator, atunci cand se agata chiar si de un pai, ca sa-si termine mandatul cumva si sa apuce o pensie de boier, nu una de doamne-ajuta.

Ma rog, asta e treaba dansului personal. Justitia si-a spus cuvantul definitiv si irevocabil, iar institutia suprema in stat, care ar trebui sa ne dea exemplu despre cum se respecta legea, s-a supus umila majoritatii USL si a facut din sentinta irevocabila hartie de ambalat telemea, la obor.

Am convingerea ca CCR va demonstra inca o data independenta in Justitie si va cere respectarea hartiei cu pricina. Nu-mi fac griji din asta. Imi fac insa giji in legatura cu situatia umilitoare in care se va afla Senatul, nevoit sa faca stanga-mprejur, tocmai dupa ce comandase: inainte, mars!

Justitia n-are alta alternativa, decat sa ingenuncheze fortat institutia suprema a statului si nimeni nu va putea pretinde ca ar fi facut presiuni domnul Barroso, ca a votat doamna Merkel in urnele din Romania sau ca s-a inteles cu cineva in secret doamna Reding.

Ne-am facut-o singuri, respectiv si-a facut-o majoritatea USL de capul ei, fara sa sesizeze ce bumerang arunca intr-o directie absolut necunoscuta.

Nici faptul ca ne-am facut-o singuri nu ma ingrijoreaza. Cel mai grav este precedentul creat. Daca Senatul va fi nevoit sa ingenuncheze - si asta este inevitabil - in viitor este de asteptat sa se asigure ca nu va fi ferit de pozitii incomode.

Atunci, intreaga USL nu va avea decat doua solutii: ori va respecta Justitia, sacrificandu-si oameni de baza - pe care ii stim, dar evit sa-i numesc - ori va face asa cum a invatat-o inteleptul din umbra, Felix, cand a spus ca nimeni n-are in mana toata Puterea, daca n-a insfacat si Justitia.

In definitiv, dupa ce ai castigat alegerile, ai majoritate absoluta si tii in mana painea si cutitul, cine te opreste sa treci cu tractorul chiar si peste Justitie, ca sa nu mai gadile nimeni oamenii tai la talpi, atunci cand nu le convine legea, de care nu le pasa?

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Mircea Diaconu senator, #Angela Merkel cancelar , #senator