Zi decisiva pentru Mircea Diaconu la Inalta Curte (Video)

Joi, 27 Noiembrie 2014, ora 10:04
2711 citiri
Zi decisiva pentru Mircea Diaconu la Inalta Curte (Video)

Magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie ar putea pronunta joi sentinta in dosarul in care europarlamentarul Mircea Diaconu a fost trimis in judecata pentru conflict de interese.

La 30 octombrie, un procuror de la Parchetul General a solicitat instantei sanctionarea doar cu amenda a europarlamentarului Mircea Diaconu, aducand ca argumente "remarcabila" cariera a lui Mircea Diaconu.

Tot atunci, Mircea Diaconu a refuzat sa mai dea o declaratie in fata instantei, sustinand ca nu mai are nimic de spus.

Procesul se afla in faza de apel, dupa ce in luna martie Curtea de Apel Bucuresti l-a achitat pe Mircea Diaconu in dosarul in care este acuzat de conflict de interese, acesta primind o amenda administrativa, in cuantum de 1.000 de lei.

Mircea Diaconu a fost trimis in judecata in noiembrie 2012 de procurorii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, sub acuzatia de conflict de interese (5 fapte), dosarul fiind deschis in urma unei sesizari a Agentiei Nationale de Integritate (ANI).

Procurorii sustin ca Mircea Diaconu, in calitate de director al Teatrului "C.I. Nottara", a participat la negocierea conditiilor contractuale si apoi a semnat, la data de 27 aprilie 2007, contractul de drepturi intelectuale (regie) avand ca obiect realizarea de catre sotia sa, Diana Lupescu, a unui spectacol, contract in baza caruia s-a realizat in mod direct un folos material pentru aceasta.

Cazul Mircea Diaconu, deslusit de un avocat Interviu

Tot in calitate de director al teatrului, Mircea Diaconu ar fi participat la negocierea conditiilor contractuale pentru punerea in scena a altor trei spectacole, dupa care a semnat contractele de drepturi conexe (autor) cu sotia sa, care urma sa indeplineasca diverse functii (cum ar fi regizor, scenograf, colaborator si colaborator-actor).

De asemenea, la data de 13 august 2007, Mircea Diaconu a prezidat Comisia de examinare pentru ocuparea postului vacant de regizor artistic la aceasta institutie publica de cultura (dupa ce anterior aprobase si tematica de concurs pentru regizorul artistic si cunostea cu exactitate ca numai sotia sa se va prezenta la aceasta competitie pentru promovarea in functie), i-a acordat calificative maxime iar apoi a emis o decizie de promovare a sotiei sale, act administrativ in baza caruia aceasta a realizat un folos material direct concretizat in cresterea salariala aferenta.

Parchetul sustine ca prin cele patru contracte acordate de Mircea Diaconu a fost realizat un folos material pentru sotia sa in cuantum total de 29.112 lei.

Citeste si:
Orban, despre Alina Gorghiu: „Era atât de fericită că au pierdut oameni de valoare ai PNL și că au ajuns în funcție oameni cu moralitate dubioasă”
Orban, despre Alina Gorghiu: „Era atât de fericită că au pierdut oameni de valoare ai PNL și că au ajuns în funcție oameni cu moralitate dubioasă”
Președintele PNL Ludovic Orban a criticat joi, 16 septembrie, mai mulți membri din tabăra lui Florin Cîțu, printre care și vicepreședintele Senatului Alina Gorghiu, care ar fi ocupat...
Ministrul interimar al Transporturilor a numit un nou Consiliu de Administrație la CNAIR
Ministrul interimar al Transporturilor a numit un nou Consiliu de Administrație la CNAIR
Ministrul interimar al Transporturilor Dan Vîlceanu a numit joi, 16 septembrie, un nou Consiliu de Administrație la Compania de Drumuri (CNAIR), din care face parte și inginerul constructor...
Sursa: AGERPRES