Invitatii Ziare.com Emilian Isaila: Comportamentul halucinant al lui Mircea Diaconu. Ce-l mana in lupta?

Vineri, 28 Martie 2014, ora 12:43
10802 citiri
Invitatii Ziare.com Emilian Isaila: Comportamentul halucinant al lui Mircea Diaconu. Ce-l mana in lupta?
Foto: codrinscutaru.blogspot.com

Mircea Diaconu vrea sa ajunga europarlamentar. Pentru ca a fost scos de pe lista PNL, a plecat sa candideze ca independent, demers in care e sustinut de Antena 3.

Actorul are o decizie de incompatibilitate data de Inalta Curte de Casatie si Justitie pe vremea cand era senator si care ii interzice timp trei ani sa candideze la orice functie publica. Dar acest lucru nu pare sa aiba vreo importanta, asa ca domnul Mircea Diaconu a strans o suta de mii de semnaturi si si-a depus candidatura la Biroul Electoral Central.

In loc sa dea autografe, actorul a cerut sustinere de la propriul public ca sa incalce regulile.

Multa vreme l-am admirat ca actor. Rolurile lui din "Mere rosii", "O scrisoare pierduta" sau "Filantropica" au reprezentat tururi de forta artistica. Dar, acum, totul s-a prabusit. De cand a intrat in politica, Mircea Diaconu s-a transformat intr-un simbol al carierismului, nepotismului, egoismului, parand ca a ajuns sa fie obsedat de pozitii, de bani si putere.

Nu are culoare politica, nu are valori, nu e adeptul vreunui curent sau vreunei ideologii. Rareori o persoana atat de cunoscuta si respectata intr-un domeniu a sacrificat atat de mult din propriul prestigiu pentru a obtine atat de putin - un post de senator si temporar de ministru.

Multa vreme m-am gandit ca doar frica poate mana pe cineva intr-o lupta atat de absurda. Frica de saracie, de anonimat, de singuratate. Dar niciuna dintre acestea nu par a i se potrivi. Mircea Diaconu, chiar daca ajunge europarlamentar, nu va deveni milionar. Mai apoi m-am gandit ca doar un infinit orgoliu poate sa hraneasca o astfel de cursa nebuneasca spre pierzanie.

Mircea Diaconu face toate aceste salturi doar pentru a ramane in centrul atentiei. Cred ca, pentru domnia sa, adevaratul sfarsit ar fi sa nu mai apara la televizor, sa nu mai aiba niciun rol pe scena politica a tarii, sa nu se mai poata prezenta cu demnitatile sale publice.

In principiu, judecatorii BEC nu au cum sa-i accepte candidatura, iar domnia sa va protesta o vreme pentru ca apoi sa incerce un alt drum, cel mai probabil, cum s-a auzit de la Antena 3, cel de candidat la presedintie.

Din pacate, acesta e un mod trist de a face politica, dar, intr-o democratie, exista si astfel de roluri. I-am suportat noi pe Vadim Tudor si pe Gigi Becali. Cu Mircea Diaconu e mult mai usor. Socul in privinta lui vine de la faptul ca a fost un actor atat de respectat, un artist care a marcat o generatie. E greu de inteles de ce ar alege cineva sa arunce la gunoi o asemenea avere.

Autorii care semnează materialele din secțiunea Invitații – Ziare.Com își asumă în totalitate responsabilitatea pentru conținut.Citește și:
Haosul din jurul proiectului pentru desființarea pensiilor speciale. Eșecul poate duce la suspendarea fondurilor din PNRR
Haosul din jurul proiectului pentru desființarea pensiilor speciale. Eșecul poate duce la suspendarea fondurilor din PNRR
Eliminarea pensiilor speciale reprezintă un jalon de tip „red line” și ar putea duce la suspendarea fondurilor din PNRR. Cu toate astea, coaliția de guvernare a ratat deja un termen limită,...
DJ de nunți numit în Consiliul de Administrație al CFR. Anterior, Grindeanu a mai numit în instituție șefa unui salon de înfrumusețare și un veterinar
DJ de nunți numit în Consiliul de Administrație al CFR. Anterior, Grindeanu a mai numit în instituție șefa unui salon de înfrumusețare și un veterinar
Ministerul Transporturilor condus de social-democratul Sorin Grindeanu a anunțat că a încheiat rapoartele pentru selecția membrilor în Consiliile de Administrație a mai multor instituții,...