Invitatii Ziare.com Emilian Isaila: Comportamentul halucinant al lui Mircea Diaconu. Ce-l mana in lupta?

Vineri, 28 Martie 2014, ora 12:43
10840 citiri
Invitatii Ziare.com Emilian Isaila: Comportamentul halucinant al lui Mircea Diaconu. Ce-l mana in lupta?
Foto: codrinscutaru.blogspot.com

Mircea Diaconu vrea sa ajunga europarlamentar. Pentru ca a fost scos de pe lista PNL, a plecat sa candideze ca independent, demers in care e sustinut de Antena 3.

Actorul are o decizie de incompatibilitate data de Inalta Curte de Casatie si Justitie pe vremea cand era senator si care ii interzice timp trei ani sa candideze la orice functie publica. Dar acest lucru nu pare sa aiba vreo importanta, asa ca domnul Mircea Diaconu a strans o suta de mii de semnaturi si si-a depus candidatura la Biroul Electoral Central.

In loc sa dea autografe, actorul a cerut sustinere de la propriul public ca sa incalce regulile.

Multa vreme l-am admirat ca actor. Rolurile lui din "Mere rosii", "O scrisoare pierduta" sau "Filantropica" au reprezentat tururi de forta artistica. Dar, acum, totul s-a prabusit. De cand a intrat in politica, Mircea Diaconu s-a transformat intr-un simbol al carierismului, nepotismului, egoismului, parand ca a ajuns sa fie obsedat de pozitii, de bani si putere.

Nu are culoare politica, nu are valori, nu e adeptul vreunui curent sau vreunei ideologii. Rareori o persoana atat de cunoscuta si respectata intr-un domeniu a sacrificat atat de mult din propriul prestigiu pentru a obtine atat de putin - un post de senator si temporar de ministru.

Multa vreme m-am gandit ca doar frica poate mana pe cineva intr-o lupta atat de absurda. Frica de saracie, de anonimat, de singuratate. Dar niciuna dintre acestea nu par a i se potrivi. Mircea Diaconu, chiar daca ajunge europarlamentar, nu va deveni milionar. Mai apoi m-am gandit ca doar un infinit orgoliu poate sa hraneasca o astfel de cursa nebuneasca spre pierzanie.

Mircea Diaconu face toate aceste salturi doar pentru a ramane in centrul atentiei. Cred ca, pentru domnia sa, adevaratul sfarsit ar fi sa nu mai apara la televizor, sa nu mai aiba niciun rol pe scena politica a tarii, sa nu se mai poata prezenta cu demnitatile sale publice.

In principiu, judecatorii BEC nu au cum sa-i accepte candidatura, iar domnia sa va protesta o vreme pentru ca apoi sa incerce un alt drum, cel mai probabil, cum s-a auzit de la Antena 3, cel de candidat la presedintie.

Din pacate, acesta e un mod trist de a face politica, dar, intr-o democratie, exista si astfel de roluri. I-am suportat noi pe Vadim Tudor si pe Gigi Becali. Cu Mircea Diaconu e mult mai usor. Socul in privinta lui vine de la faptul ca a fost un actor atat de respectat, un artist care a marcat o generatie. E greu de inteles de ce ar alege cineva sa arunce la gunoi o asemenea avere.

Autorii care semnează materialele din secțiunea Invitații – Ziare.Com își asumă în totalitate responsabilitatea pentru conținut.



Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Mircea Diaconu europarlamentare 2014, #Mircea Diaconu semnaturi europarlamentare, #Mircea Diaconu incompatibilitate Antena3 , #stiri Mircea Diaconu