Mircea Diaconu: ANI scrie tot felul de hartii despre mine, sunt onorat de atentie

Miercuri, 02 Mai 2012, ora 10:59
3361 citiri
Mircea Diaconu: ANI scrie tot felul de hartii despre mine, sunt onorat de atentie
Foto: Digi 24

Senatorul PNL, Mircea Diaconu, propus in functia de ministru al Culturii de catre premierul desemnat, Victor Ponta, a declarat, miercuri, dupa ce presa a anuntat o stare de incompatibilitate cu functia pentru care a fost propus, ca este "onorat de atentia Agentiei Nationale pentru Integritate".

Conform raportului ANI, Mircea Diaconu a incalcat legislatia privind regimul juridic al incompatibilitatilor, deoarece, incepand cu data de 19 decembrie 2008, a exercitat simultan functia de senator si pe cea de director-manager al Teatrului "C. I. Nottara" (functie de conducere specifica unei institutii publice locale).

Pe holurile Parlamentului, Diaconu le-a spus jurnalistilor ca "ANI scrie tot felul de hartii despre mine, sunt onorat de atentie".

"Curtea de Apel constata ca senatorul Mircea Diaconu a fost de buna credinta. Chiar daca situatia de incompatibilitate ar exista, culpa ar apartine Senatului, angajatorul care i-a impus cumulul de functii", a citit senatorul din documentul oficial.

Mircea Diaconu, urmarit penal - nu poate fi ministru

In plus, acesta a anuntat ca va retrage recursul facut la decizia ANI, la 18 mai, atunci cand va veni termenul procesului.

In privinta conflictului de interese, Diaconu a explicat ca sotia sa, Diana Lupescu, a facut o favoare Teatrului Nottara, atunci cand a acceptat sa preia postul de director artistic.

"In privinta conflictului de interese, ANI lucreaza pe prezumtii: Am facut o lista de promovari, iar Diana Lupescu, care intamplator si accidental este sotia mea, a fost promovata in postul de director artistic la teatru, salariul ei scazand foarte mult. Ea s-a angajat in interesul Teatrului Nottara pentru ca nici un regizor nu accepta sa fie director artistic, salariul fiind foarte mic", a mai precizat senatorul.

Mircea Diaconu, propus ministru al Culturii de premierul desemnat Victor Ponta, se afla intr-un litigiu cu Agentia Nationala de Integritate (ANI), care a constatat incompatibilitatea intre calitatea sa de senator si cea de director al Teatrului Nottara din Bucuresti, functie la care a reununtat.

Citește și:
Președintele Consiliului European vine în România. Anunțul, făcut după vizita lui Klaus Iohannis la Bruxelles
Președintele Consiliului European vine în România. Anunțul, făcut după vizita lui Klaus Iohannis la Bruxelles
Preşedintele Klaus Iohannis îl va primi luni, 27 martie, la Palatul Cotroceni, pe preşedintele Consiliului European, Charles Michel. Anunțul a fost făcut vineri, 24 martie, de...
Ce s-a discutat la Consiliul European. Explicațiile președintelui României, Klaus Iohannis
Ce s-a discutat la Consiliul European. Explicațiile președintelui României, Klaus Iohannis
Preşedintele Klaus Iohannis a participat, joi şi vineri, la Consiliul European de la Bruxelles, transmite Administraţia Prezidenţială. Astfel, Consiliul European a luat notă de mandatele...
#Mircea Diaconu conflict ANI, #Mircea Diaconu conflict interese, #Mircea Diaconu incompatibilitate , #stiri Mircea Diaconu