Mircea Diaconu incepe campania la Oradea, la o piesa de teatru a sotiei

Sambata, 26 Aprilie 2014, ora 22:35
2402 citiri
Mircea Diaconu incepe campania la Oradea, la o piesa de teatru a sotiei
Foto: Jurnalul National (Arhiva)

Mircea Diaconu, candidat independent la europarlamentare, si-a inceput campania sambata la Oradea, invitat fiind la premiera comediei bulevardiere "Sarbatori fericite", pusa in scena de sotia sa, actrita si regizoarea Diana Lupescu, aflata la prima colaborare cu Teatrul de stat Regina Maria.

Mircea Diaconu s-a intalnit cu reprezentanti ai presei si cativa sustinatori in fata unei florarii de langa Teatrul de stat Oradea.

"Cele doua sute de semnaturi ma obliga sa merg mai departe. Cu ARO-ul meu galben. Sa nu ma opresc aici in propria mea demonstratie, personala. Ce va fi nu stiu. De aceea, campania mea va fi de tip minimal, eu singur, o persoana fizica, atata tot, e adevarat in jur cu un fel de retea incredibila, neasteptata, surprinzatoare si romantica de oameni, ca si aceasta florarie.

Stafful e format din multa lume, nu-i cunosc, niste oameni care au aparut brusc si care sunt alaturi de mine. Ce vreti mai frumos decat asta?", a afirmat Mircea Diaconu.

Actorul a declarat ca, desi romanii sunt priviti ca niste "cetateni de mana a doua, pe nedrept", scopul sau ar fi, daca ajunge in PE, sa restabileasca raportul corect intre natia sa si Europa.

In opinia lui, exista nu unul, ci o multime de argumente, care trebuie spuse tot timpul, insa trebuie dublate de fapte.

"Daca vorbim de creativitate, de simt artistic, suntem absolut competitivi. In interior, trebuie detectate clar niste domenii in care suntem peste, putin spus peste, mult peste colegii nostri europeni, stimulate, impinse in fata si aratate. Sa ne manifestam pe ce putem mai bine", a spus Mircea Diaconu, dupa intalnirea cu simpatizantii.

El a mentionat ca sunt o multime de domenii in care romanii exceleaza: in inventica, in arta, stiinta, in tot ce inseamna zona materiei cenusii.

"Pentru ca handicapul nostru, in relatia asta de inegalitate, sunt finantele lunare. Si asta ne creeaza noua un complex de inferioritate si lor un complex de superioritate. Fals. Nimic mai fals decat asta. Nu mi s-a intamplat niciodata, mie sau multora, ca in contactele directe sau interumane sa ne simtim inferiori cuiva in Europa", a precizat Diaconu.

Candidatul independent Mircea Diaconu isi continua campania electorala, duminica, la Craiova.

#Mircea Diaconu campanie europarlamentare , #stiri Mircea Diaconu