Mircea Diaconu si-a dat demisia din functia de manager al Teatrului Nottara

Marti, 06 Decembrie 2011, ora 10:31
5997 citiri
Mircea Diaconu si-a dat demisia din functia de manager al Teatrului Nottara
Foto: Arhiva

Senatorul PNL Mircea Diaconu a demisionat din functia de manager al Teatrului Nottara din Bucuresti.

Demisia a fost trimisa primarului general al Capitalei Sorin Oprescu inca din 24 noiembrie, iar patru zile mai tarziu, Mircea Diaconu si-a instiintat colegii, potrivit B1 Tv.

Demisia vine in urma scandalului in care a fost implicat senatorul dupa ce si-a angajat sotia in functia de regizor la Teatrul Nottara.

"Sunt de buna-credinta si am rezolvat aceasta problema, urmand ca procesul sa mearga mai departe. Am rezolvat asa, pentru ca eram la sfarsit de mandat", a declarat Mircea Diaconu, intr-o interventie telefonica la Antena 3.

"A aparut o hotarare nedefinitiva a Curtii de Apel, care constata incompatibilitatea mea, dar ma considera de buna credinta. Daca este o eroare, aceasta este a Comisiei Juridice a Senatului si nu a mea, de care nu pot fi tras la raspundere de nici un fel. Asa ca mi-am rezolvat aceasta problema tot de buna credinta. M-am retras la sfarsit de mandat, desi am facut recurs la Curtea Suprema, ca sa existe jurisprudenta in domeniu", a precizat senatorul.

In finalul interventiei, Diaconu a acuzat faptul ca se consuma prea multe resurse pentru o cauza neimportanta.

"Ma intreb: Oare cata cerneala ANI s-a scus pentru aceasta mica si neimportanta cauza?", a conchis Mircea Diaconu.

Senatorul PNL a fost gasit in ianuarie 2011 in stare de incompatibilitate de catre Agentia Nationala de Integritate, el exercitand simultan demnitatea publica de senator precum si functia de conducere de Director-manager in cadrul Teatrului "C.I. Nottara".

Mircea Diaconu, incompatibil: Eroarea e la Senat, nu la mine

Curtea de Apel Bucuresti a respins, la data de 16.09.2011, ca nefondata, plangerea formulata de catre Mircea Diaconu in acest caz.

De asemenea, secretarul general al ANI anunta, la sfarsitul lunii octombrie, ca exista indicii ca directorul Teatrului Nottara, Mircea Diaconu, a savarsit o fapta penala, atunci cand si-a angajat sotia pe postul de regizor.

"Lista incompatibilitatilor mele abia se deschide. Acum, spre exemplu, sunt si director de teatru si conduc si masina teatrului in turneu. Le mai dau eu ANI-lor si alte motive de subminare a economiei nationale si probabil, daca ma concentrez bine, si de genocide", a comentat Diaconu, atunci, decizia ANI.

#Mircea Diaconu Nottara demisie, #Diaconu demisionat scandal ANI , #stiri Mircea Diaconu