Dinescu: ANI si-a "gadilat seful la bumburuta" cand m-a declarat incompatibil

Miercuri, 24 Februarie 2010, ora 18:04
2704 citiri
Dinescu: ANI si-a "gadilat seful la bumburuta" cand m-a declarat incompatibil

Mircea Dinescu a declarat, miercuri, la Cetate, in judetul Dolj, ca decizia ANI de a-l declara incompatibil este ca aceea a unor servitori "care-si gadila seful la bumburuta", apreciind ca Basescu ar trebui sa fie mai atent cu CNSAS, pentru ca nu se vorbeste de funie in casa spanzuratului.

Dinescu a mai precizat ca reprezentantii CNSAS au depus contestatie impotriva solutiei ANI, prezentand documente conform carora acesta nu a semnat nici un act de administrare al fermei din localitatea doljeana Giubega.

"ANI s-a cam grabit, pentru ca este ridicol ca in Romania singurii incompatibili cu functiile sa fie Copilul Minune intr-un sat de langa Bucuresti, si eu la CNSAS.

ANI s-a cam grabit pentru ca asta era marea problema a politichiei romanesti: ca eu sunt incompatibil, ca eu nu pot sa fac agricultura, atata vreme cat citesc dosarele Securitatii, la Giubega. Acum 12 ani cand am facut ferma eram administrator, dar la cateva zile l-am luat pe inginerul Mitroi si l-am dus la notar sa fie el administrator", a declarat Mircea Dinescu.

Intrebat de ziaristi daca verdictul dat de ANI are legatura cu evenimentele din campania electorala, Mircea Dinescu a declarat ca seful de la ANI "vrea sa isi gadile seful la bumburuta".

"Eu nu cred ca Basescu personal i-a dat ordin personal acestui baiat care umbla cu microfoanele sa ii inregistreze pe colegii vostri. Sigur, servitorii vor intotdeauna sa il gadile putin la bumburuta pe seful lor si a zis: hai ca iti dam cadavrul lui Dinescu. Basescu ar trebui sa fie mai atent cu CNSAS.

Stiti ca nu se vorbeste de funie in casa spanzuratului. El a scapat de CNSAS pentru ca, intr-adevar, nu avem niciun document acum", a mai completat Mircea Dinescu.

Poetul a mai precizat faptul ca este posibil ca anul acesta sa intre in politica. "Poate a venit vremea sa intru in politica dupa 20 de ani. Inca nu m-am gandit in ce partid. Insa eu sunt liberal prin prisma profesiei si de stanga datorita parintilor mei", a declarat Dinescu.

Mircea Dinescu a fost, miercuri, in Portul Cetate, gazda invitatilor Primariei Municipiului Craiova care au participat la editia a X-a a Zilelor Marin Sorescu. Printre cei care au luat masa la Cetate s-a numarat presedintele Academiei Romane, Eugen Simion, dar si omul de afaceri Gigi Netoiu. Cel care a stat la masa cu Mircea Dinescu a fost Antonie Solomon, primarul municipiului Craiova.

Ce tara are cea mai buna economie?

ANI a remis presei, la 3 februarie, un comunicat in care se arata Mircea Dinescu se afla in stare de incompatibilitate din luna martie 2006 pentru ca detine simultan functia de membru in cadrul Colegiului CNSAS, asimilata celei de secretar de stat, si pe cea de administrator la doua societati comerciale, si risca suspendarea din functia de la CNSAS.

In urma verificarilor si analizarii informatiilor primite de la alte institutii a rezultat ca, din 19 februarie 2004, Mircea Dinescu este administrator la SC Agroindustriala SRL Giubega, iar in perioada 15 decembrie 2005 - 14 noiembrie 2008 a detinut si exercitat efectiv functia de administrator la SC Gradina cu Visini SRL.

ANI cere revocarea lui Dinescu din CNSAS

Cele doua societati au avut venituri totale de peste sase milioane de lei si profit de peste doua milioane de lei in perioada 2006-2008. In perioada 2006 - 2008, Dinescu a avut venituri de 679.240 de lei din drepturi de proprietate intelectuala, astfel: in 2006, un venit net de 110.267 lei, in 2007 - de 46.673 lei si in 2008 - de 522.300 lei.

ANI a precizat ca, potrivit Legii 161/2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, membrilor CNSAS li se aplica regimul incompatibilitatilor prevazut pentru ministri si secretari de stat. Acelasi act normativ prevede ca functia de membru al Colegiului CNSAS este incompatibila cu cea de administrator la societatile comerciale.

Surse din CNSAS au declat, la 23 februarie, pentru NewsIn, ca Mircea Dinescu a contestat decizia ANI.

Mircea Dinescu a fost numit in 27 martie 2006 in functia de membru al Colegiului Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii, functie asimilata celei de secretar de stat.

Citeste si:
Ce spune Dan Vîlceanu despre Pilonul II de pensii: ”Ar fi neconstituţional să nu îl laşi pe cetăţean să aibă acces la propria proprietate”
Ce spune Dan Vîlceanu despre Pilonul II de pensii: ”Ar fi neconstituţional să nu îl laşi pe cetăţean să aibă acces la propria proprietate”
Ministrul Proiectelor Europene, Dan Vîlceanu, a declarat vineri, 21 ianuarie, că nu există în PNRR prevederea conform căreia românii vor primi eșalonat banii din Pilonul II de pensii....
Vlad Voiculescu a devenit tată. Prima fotografie a fetiței născute de Laura Ștefănuț: ”Bun venit, Clara Maria! Să fii bine și să faci bine în jurul tău!”
Vlad Voiculescu a devenit tată. Prima fotografie a fetiței născute de Laura Ștefănuț: ”Bun venit, Clara Maria! Să fii bine și să faci bine în jurul tău!”
Fostul ministru al Sănătății Vlad Voiculescu și Laura Ștefănuț au devenit părinții unei fetițe, pe 14 ianurie 2022. Anunțul a fost făcut de proaspăta mămică vineri, 21 ianuarie....