Mircea Dinescu, acuzat de ANI de incompatibilitate (Video)

Miercuri, 03 Februarie 2010, ora 10:07
8794 citiri
Mircea Dinescu, acuzat de ANI de incompatibilitate (Video)

Mircea Dinescu este acuzat de Agentia Nationala de Integritate de incompatibilitate si risca sa fie exclus din CNSAS.

Potrivit unui comunicat emis miercuri de ANI, "domnul Mircea Dinescu se afla, incepand cu data de 27.03.2006, in stare de incompatibilitate, intrucat detine simultan atat calitatea de membru al Colegiului Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (C.N.S.A.S.), cat si functia de administrator al unor societati comerciale".

Mircea Dinescu este membru al Colegiului CNSAS din 27 martie 2006, iar aceasta functie este asimilata celei de secretar de stat.

In urma verificarilor ANI, care s-a sesizat din oficiu, a rezultat ca Mircea Dinescu este, din februarie 2004, administrator unic la S.C. Agroindustriala S.R.L. Giubega, in perioada 15.12.2005 - 14.11.2008, a detinut si exercitat efectiv functia de administrator unic al S.C. Gradina cu visini S.R.L.

Documentul publicat de ANI mentioneaza ca S.C. Agroindustriala S.R.L. Giubega si S.C. Gradina cu visini S.R.L. "au desfasurat activitate comerciala in mod neintrerupt si au inregistrat in perioada 2006 - 2008, venituri in suma totala de 6.145.388 RON si profit in suma totala de 2.058.010 RON".

Astfel, ANI a constatat ca Mircea Dinescu, "in calitate de persoana care exercita o functie de demnitate publica din cadrul unei institutii aflata exclusiv sub control parlamentar, nu a respectat obligatiile referitoare la regimul juridic al incompatibilitatilor".

Contactat telefonic de Realitatea Tv, Mircea Dinescu neaga statutul de incompatibilitate, invocand "formalitati" de care nu se cramponeaza.

"Toata aceasta poveste mi se pare o smecherie de a lua ochii populatiei. Probabil ca nu se mai doreste sa mai fiu la CNSAS, dar o sa mai insist in aceasta functie", a spus Mircea Dinescu. [...]

"Intr-o tara putreda de la un capat la altul, a devenit aceasta institutie de integritate o arma iordinara in mana unor politicieni pe care nu vreau sa ii numesc", a mai spus Mircea Dinescu.

Citește și:
Corina Creţu, despre spitalele regionale: „Nu înţeleg de ce nu se lansează licitaţiile; Din punctul de vedere al Bruxelles-ului, tot ce se putea face s-a făcut”
Corina Creţu, despre spitalele regionale: „Nu înţeleg de ce nu se lansează licitaţiile; Din punctul de vedere al Bruxelles-ului, tot ce se putea face s-a făcut”
Europarlamentarul Corina Creţu, fost comisar european, afirmă că, având în vedere că toate etapele care presupuneau implicarea autorităţilor europene în realizarea spitalelor regionale din...
Virgil Popescu: Nu punem nicio taxă pe soare. Cei de la USR şi AUR au trunchiat adevărul
Virgil Popescu: Nu punem nicio taxă pe soare. Cei de la USR şi AUR au trunchiat adevărul
Ministrul Energiei Virgil Popescu a transmis luni seară, 5 decembrie, că nu va fi introdusă ”nicio taxă”. ”Prin aşa zisa taxă, care de fapt nu există, cei de la USR şi AUR au...
Comentarii
Poza OSIRIS
OSIRIS
rank 5
Mircea Dinescu este acuzat de Integritate de incompatibilitate si risca sa fie exclus din CNSAS. Cel mai bine ar trebui sa-l interneze intr-un ospiciu. Ce are la cap nu se mai vindeca! Asta ca la toti COMUNISTII de fapt!