Ziare.com

BOR l-a reclamat pe Dinescu la CNSAS

de Madalina Mitan
Vineri, 10 August 2007, ora 13:15

   

BOR l-a reclamat pe Dinescu la CNSAS
Asa cum a anuntat joi, Patriarhia Romana a sesizat in scris, vineri, Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii in legatura cu declaratiile date de Mircea Dinescu unui cotidian central, potrivit carora IPS Antonie Plamadeala i-ar fi cerut lui Ceausescu sa-l faca general.

Purtatorul de cuvant al Patriarhiei Romane, Constantin Stoica, a declarat ca sesizarea a fost depusa, "de un laic - reprezentant al Patriarhiei", la sediul CNSAS, fiind adresata presedintelui institutiei, Ladislau Csendes.

"Cererea a primit numarul 533/10 august 2007. De acum incolo, nu mai depinde de noi, asteptam decizia Colegiului CNSAS", a precizat preotul Stoica.

El a adaugat ca aceasta sesizare va fi inaintata la comisia parmamentara care coordoneaza activitatea CNSAS, probabil la inceputul saptamanii viitoare, aratandu-se rezervat fata de solutionarea acesteia intrucat este vacanta parlamentara.

"Ca urmare a articolului intitulat << IPS Antonie i-a cerut lui Ceausescu sa-l faca general >>, publicat in ziarul Cotidianul din 9 august, Patriarhia Romana va sesiza Colegiul Consiliului National pentru Studierea Arhivelor fostei Securitati (CNSAS) in legatura declaratiile domnului Mircea Dinescu, membru al Colegiului CNSAS, care intra sub incidenta art. 24 din Legea nr. 187/ 1999 privind accesul la propriul dosar si deconspirarea securitatii ca politie politica", se arata intr-un comunicat de joi al Patriarhiei Romane.

Potrivit reprezentantilor Patriarhiei Romane, declaratiile lui Mircea Dinescu sunt incompatibile cu statutul de membru al Colegiului Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii.

Mircea Dinescu, membru al Colegiului CNSAS, a primit cu detasare informatia potrivit careia Biserica Ortodoxa Romana il reclama la CNSAS pentru ca ar fi incalcat legea de functionare a institutiei prin divulgarea de informatii, aratand ca cele pe care le-a afirmat nu se regasesc in arhiva CNSAS.

Citeste si: Razboi Dinescu-Patriarhie via CNSAS
Harta alegerilor locale 2020. Lista cu toti candidatii la consiliile judetene si la primariile marilor orase din Romania

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1469 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Daniel un alt "Teoctist" fara Caracter! Vrem sa-i vedem Biografia pe INTERNET, CITE SUFLETE A DISTRUS

BOR este Mirsava, Murdara, Corupta. Popii sunt niste betivi si mirlani in proportie de 80%. BOR si TVR-ul au facut atita RAU poporului Roman, inbcit Istoria nu-i va ierta NICIODATA

 

BISERICA TREBUIE SA SE LEPEDE DE SATANA! POPII BETIVI. CURVARI, PUNGASI SA DEA DECLARATII pt mintuirea sufletului

Au bunul simt sa raspunda la urmatorele intrebari? -----Ati colaborat cu Securitatea?-----Daca da, in ce calitate - sursa, informator sau ofiter?----- Daca ati fost ofiter sub acoperire, care a fost gradul la care ati ajuns?----- Considerati ca faptele intreprinse de dvs. in relatie cu Securitatea pot fi catalogate ca politie politica, asa cum este aceasta definita de Legea nr. 187/ 1999?---Cind a inceput relatia cu Securitatea?--- Care a fost modalitatea in care ati fost recrutat?---- In cazul in care la baza recrutarii s-a aflat un santaj, expuneti motivul santajului.----Ce repercusiuni ar fi avut refuzul de a colabora?---- Care a fost numele conspirativ?---- A existat un angajament scris?--- Despre ce persoane ati dat sau vi s-au cerut informatii?----Ce avantaje ati obtinut in schimbul colaborarii?--- In cazul in care relatia cu serviciile secrete a incetat, precizati cind?---- De ce nu ati marturisit public, imediat dupa 1990, despre aceasta relatie?---- Credeti ca aceasta colaborare va face compatibil astazi cu functia de patriarh?

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor