Dinescu: "E un informator al Securitatii in Colegiul Electoral Bisericesc"

Vineri, 10 August 2007, ora 18:34
4445 citiri
Dinescu: "E un informator al Securitatii in Colegiul Electoral Bisericesc"

Mircea Dinescu, membru in Colegiul CNSAS, a declarat vineri la Realitatea TV ca a vazut "trei, patru sau cinci dosare" de inalti prelati, pe care le-a si studiat, unele fiind de urmarit, altele de colaborator.

Mai mult, el sustine ca in Colegiul Electoral Bisericesc exista un colaborator al Securitatii.

Intrebat cate dosare are CNSAS despre inaltii ierarhi ai BOR, Dinescu a spus ca nu stie, dar ca el personal a vazut si studiat "vreo trei, patru, cinci dosare" de inalti prelati.

"Am vazut ca exista si pe unele din ele le-am studiat. La unii sunt de urmarit, la altii sunt de colaboratori", a spus oficialul CNSAS.

Mircea Dinescu a mai sugerat ca nu ar fi singurul care ar sti de aceste lucruri si ca unii colegi ai sai au inceput sa dea inapoi si sa incerce musamalizarea subiectului.

"Am sentimentul ca unii colegi si-au schimbat orientarea, sunt mai timorati", a spus el.

Dinescu a spus ca se indoieste ca dosarele preotilor vor fi desecretizate in cadrul comisiilor mixte pentru ca acestea sunt dupa pararea sa "o cacealma".

"Ni s-au adus in aceste comisii numai dosare de chelneri si picolite care turnau la Athenee Palace", a conchis el, indemnand Biserica sa sprijine CNSAS sa "lamureasca aceasta poveste".

Mircea Dinescu a tinut sa precizeze ca plangerea Bisericii impotriva sa depusa vineri la CNSAS i se pare putin ridicola si se simte ca si cum l-ar pari cineva la diriginta.

"Nu inteleg de ce s-a sesizat Patriarhia pentru ca nu e nici mama, nici tata lui Antonie Plamadeala. in ce calitate m-a parat Patriarhia?", s-a intrebat el.

Totodata, oficialul CNSAS a spus ca in Colegiul Electoral Bisericesc exista un laic, dintre cei care-l vor alege pe viitorul Patriarh, cu un dosar la Securitate despre care Dinescu sustine ca ii este rusine lui sa vorbeasca.

El a declarat ca laicul respectiv avea o scrisoare similara cu a lui Antonie Plamadeala, numai ca acesta cerea sa fie facut academician.

Dinescu a refuzat sa spuna despre cine vorbeste, iar cand a fost intrebat daca este vorba despre Constantin Balaceanu Stolnici, cel care si-a asumat colaborarea in aprilie anul acesta, Dinescu nu a vrut sa raspunda la intrebare.

"Intamplarea face ca dansul sa fie membru in Colegiul Bisericesc, iar dosarul dansului e in lucru la noi. E un caz destul de trist", a conchis el.

Citeste si:
Cine sunt cei șapte doctori din Guvernul Ciucă. Miniștrii cu cele mai stufoase CV-uri
Cine sunt cei șapte doctori din Guvernul Ciucă. Miniștrii cu cele mai stufoase CV-uri
Încă 7 miniştri mai au diplome de doctori, în afara premierului Nicolae Ciucă: Bogdan Aurescu, Cătălin Predoiu, Alexandru Rafila, Virgil Popescu, Lucian Bode, Vasile Dîncu şi Sorin...
George Simion intervine în greva STB. Liderul AUR anunță întâlniri cu greviștii VIDEO
George Simion intervine în greva STB. Liderul AUR anunță întâlniri cu greviștii VIDEO
Copreședintele AUR, George Simion, a anunțat că se va întâlni marți, 25 ianuarie, cu greviștii de la STB. Acesta susține că, în calitate de deputat de București, are ”datoria” să...