Episcopul Calinic: Haosul politic face victime si in Biserica

Luni, 24 Septembrie 2007, ora 11:56
2873 citiri
Episcopul Calinic: Haosul politic face victime si in Biserica

Episcopul Argesului si Muscelului, Calinic Argatul face parte din acei inalti prelati cercetati de CNSAS, despre care Mircea Dinescu a spus ca sunt "berbecuti in sutana" pe care Consilul urmeaza sa-i "prajeasca". Prelatul dezminte insa ca ai fi facut politie politica si mai mult, in cadrul unui interviu acordat Amos News, acuza Consilul National de Studiere a Arhivelor Securitatii ca este manipulat politic.

"In mod sigur, declansarea mecanismului de cercetare are scopul de a arunca praf in ochii lumii si a scoate vinovati, inca o data, pe cei care au fost batjocoriti de Securitate inainte de 1989. Daca are conotatie politica? Sa se spuna, de ce culoare politica sunt cei care dau verdicte din CNSAS si aveti raspunsul exact. Haosul politic a facut totdeauna victime si in Biserica", a declarat episcopul Calinic, pentru sursa citata.

"N-am colaborat cu nici o Securitate, ci ei m-au batjocorit din 1964. Cand colaborezi se presupune ca subiectii sunt egali si o fac in consens, fara ca unii sa porunceasca, adica Securitatea, in cazul dat, iar altii sa asculte orbeste clantanindu-le dintii. "Colaborarea" a fost in majoritatea cazurilor impusa cu parul. Nu se stie asta? Sau unii se fac ca ploua? Tu cu mainile goale iar oamenii Securitatii cu mijloacele de constrangere. Aceasta o numiti colaborare? Ar fi sanatos sa va dispara din limbaj aceasta poveste macabra", a opinat inaltul ierarh.

Potrivit Episcopului Argesului si Muscelului, CNSAS-ul ar trebui sa fie compus din specialisti fara angajament politic, cu varsta cuprinsa intre 30-40 de ani. "Acestia nefiind influentati de politica se vor bucura de credibilitate", a declarat el.

Citeste si:
Cine sunt cei șapte doctori din Guvernul Ciucă. Miniștrii cu cele mai stufoase CV-uri
Cine sunt cei șapte doctori din Guvernul Ciucă. Miniștrii cu cele mai stufoase CV-uri
Încă 7 miniştri mai au diplome de doctori, în afara premierului Nicolae Ciucă: Bogdan Aurescu, Cătălin Predoiu, Alexandru Rafila, Virgil Popescu, Lucian Bode, Vasile Dîncu şi Sorin...
George Simion intervine în greva STB. Liderul AUR anunță întâlniri cu greviștii VIDEO
George Simion intervine în greva STB. Liderul AUR anunță întâlniri cu greviștii VIDEO
Copreședintele AUR, George Simion, a anunțat că se va întâlni marți, 25 ianuarie, cu greviștii de la STB. Acesta susține că, în calitate de deputat de București, are ”datoria” să...