Ziare.com

Mircea Dinescu ramane cu decizia de incompatibilitate, a decis instanta suprema

Vineri, 11 Mai 2012, ora 17:30

   

Mircea Dinescu ramane cu decizia de incompatibilitate, a decis instanta suprema
Magistratii Inaltei Curti de Casatie au admis vineri recursul Agentiei Nationale de Integritate (ANI) formulat dupa ce Curtea de Apel Bucuresti a anulat decizia privind incompatibilitatea lui Mircea Dinescu.

Curtea de Apel Bucuresti a anulat decizia Agentiei Nationale de Integritate privind incompatibilitatea lui Mircea Dinescu, stabilita ca urmare a faptului ca acesta detinea simultan functia de membru al Colegiului CNSAS, asimilata celei de secretar de stat, si pe cea de administrator la doua firme.

Instanta a admis, in 10 noiembrie 2010, cererea lui Dinescu de anulare a deciziei ANI, potrivit careia poetul s-ar fi aflat in stare de incompatibilitate din martie 2006.

Agentia Nationala de Integritate s-a sesizat din oficiu in acest caz, in urma unor articole de presa ce semnalau posibila stare de incompatibilitate a lui Dinescu, in calitate de membru al Colegiului Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS).

In urma verificarilor si analizarii informatiilor primite de la alte institutii a rezultat ca, din 19 februarie 2004, Mircea Dinescu este administrator la SC Agroindustriala SRL Giubega, iar in perioada 15 decembrie 2005 - 14 noiembrie 2008 a detinut si exercitat efectiv functia de administrator la SC Gradina cu Visini SRL.

Cele doua societati au avut venituri totale de peste sase milioane de lei si profit de peste doua milioane de lei in perioada 2006-2008. In perioada 2006-2008, Dinescu a avut venituri de 679.240 de lei din drepturi de proprietate intelectuala, astfel: in 2006, un venit net de 110.267 lei, in 2007 - de 46.673 lei si in 2008 - de 522.300 lei.

Sursa: rNews

Articol citit de 1934 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Dinescule, chiar daca esti nemultumit,

fate ca-ai inteles si ciocu mic.

 

Nu-i de mirare

El era un fals revolutionar. Un fel de intrus in revolutie si tinut la naftalina pana la reactivare.

 

ce chestie!

pai daca boierul asta, facut, nu nascut, avea suficiente venituri,atunci de ce a acceptat , ca cea mai centurista pitipoanaca, sa faca treaba aia cu vantu si batista? el si ctp!

 

...la momentul ala,

avea exces de inpiratie poetica.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor