Dinescu: Se incearca contestarea verdictelor CNSAS - Rodica Stanoiu, data exemplu

Vineri, 11 Mai 2012, ora 19:19
4041 citiri
Dinescu: Se incearca contestarea verdictelor CNSAS - Rodica Stanoiu, data exemplu

O posibila miza a verdictului Inaltei Curti de Casatie, prin care s-a admis recursul ANI in dosarul de incompatibilitate al lui Mircea Dinescu, ar putea i crearea unei portite legislative pentru cei care ar dori sa conteste certificatele de colaboratori emise de CNSAS in urma cu cativa ani, sustine Mircea Dinescu.

Afirmatia a fost facuta in contextul in care, decizia ICCJ survine intr-un moment in care Mircea Dinescu oricum nu mai este membru al CNSAS de doua luni.

"Eu nu mai sunt membru CNSAS, deci nu ma mai intereseaza acest verdict. Eu am demonstrat cand a trebuit cu acte ca nu eram incompatibil in fata instantei si am primit castig de cauza in primul proces. Apoi nu m-a mai interesat (...) O posibila miza a acestui verdict ar fi ca acei care au primit sentinta ca au colaborat cu securitatea sa conteste decizia in instanta, de pilda, Rodica Stanoiu, fiindca as fi fost incompatibil atunci cand am intocmit dosarul la CNSAS", a declarat Dinescu, pentru Digi 24 TV.

Dinescu: Sunt incompatibil pentru ca am crescut capre in timp ce citeam dosarele Securitatii

Totodata, Dinescu s-a mai arata indignat de faptul ca decizia de incompatibilitate vine la 3 ani dupa ce a castigat un proces similar in care a reusit, la vremea respectiva, sa demonstreze ca nu se afla in conflict de interese.

"Mi se pare destul de ciudata decizia Inaltei Curti, avat in vedere ca eu am castigat acest proces acum 3 ani, cand am reusit sa demonstrez ca nu eram administrator la firma mea de capre. Eu am cedat responsabilitatile firmei mele de crescut capre unui inginer. Boul care a anuntat ca eu sunt incompatibil insa, ar fi trebuit sa stie ca eu nu mai sunt membru al CNSAS (...)

Nu e incompatibil sa cresti capre si sa studiezi dosare ale fostei Securitati. Incompatibilitate nu inseamna ca eu cresteam capre in timp ce studiam dosarele Securitatii. Conceptul de incompatibilitate a fost creat ca ministrul Transporturilor, spre exemplu, sa nu aiba firme de asfaltat. Nu e incompatibil sa cresti capre si sa studiezi dosare ale fostei Securitati", a explicat Dinescu, citat de Adevarul.

Magistratii Inaltei Curti de Casatie au admis vineri recursul Agentiei Nationale de Integritate (ANI) formulat dupa ce Curtea de Apel Bucuresti a anulat decizia privind incompatibilitatea lui Mircea Dinescu.

In urma verdictului, Dinescu nu mai are dreptul sa ocupe o demnitate publica ( sa fie numit intr-o functie cu un rang similar celei de secretar de stat) timp de trei ani.

Curtea de Apel Bucuresti a anulat decizia Agentiei Nationale de Integritate privind incompatibilitatea lui Mircea Dinescu, stabilita ca urmare a faptului ca acesta detinea simultan functia de membru al Colegiului CNSAS, asimilata celei de secretar de stat, si pe cea de administrator la doua firme.

Citeste si:
Florin Cîțu, despre desemnarea lui Nicolae Ciucă: „Eu am făcut propunerea. E o criză generată de alte partide”
Florin Cîțu, despre desemnarea lui Nicolae Ciucă: „Eu am făcut propunerea. E o criză generată de alte partide”
Președintele PNL Florin Cîțu a declarat joi, 21 octombrie, la finalul consultărilor cu președintele Klaus Iohannis, că ministrul Apărării Nicolae Ciucă este propunerea partidului de...
Cum l-a abandonat Iohannis pe Cîțu: Nu se poate, Florine! SURSE
Cum l-a abandonat Iohannis pe Cîțu: Nu se poate, Florine! SURSE
Miercuri seara, într-o discuție informală cu președintele Klaus Iohannis, liderul PNL Florin Cîțu a insistat ca el să rămână propunerea de prim-ministru. În replică, șeful statului i-a...
Sursa: Ziare.com