Stejarel Olaru, prima optiune a PNL in locul lui Mircea Dinescu in CNSAS

Marti, 30 Martie 2010, ora 21:40
2093 citiri
Stejarel Olaru, prima optiune a PNL in locul lui Mircea Dinescu in CNSAS

Liberalul Stejarel Olaru este prima optiune a PNL pentru a ocupa locul lui Mircea Dinescu din Colegiul CNSAS, daca Parlamentul dispune inlocuirea sa, o alta varianta fiind istoricul Marius Oprea, fostul presedinte al IICCR, au declarat surse politice.

Potrivit surselor citate, in situatia in care Parlamentul este sesizat cu revocarea lui Mircea Dinescu din CNSAS ca urmare a starii de incompatibilitate constatate de ANI, la nivelul conducerii PNL se vehiculeaza doua nume pentru a prelua acest loc. Prima optiune a liberalilor, sustin sursele mentionate, ar fi Stejarel Olaru, iar cea de-a doua - Marius Oprea.

De altfel, vicepresedintele PNL Dan Radu Rusanu a precizat marti ca liberalii vor nominaliza un alt reprezentant in Colegiul CNSAS. "Este postul PNL, avem mai multe propuneri pentru ocuparea acestui post tinand cont de faptul ca Mircea Dinescu a fost din partea PNL, ne vom mentine postul in continuare, iar propunerea o vom face la momentul oportun", a afirmat Rusanu.

Contactat de NewsIn, Marius Oprea a admis ca i s-a transmis, pe cai informale, ca se ia in discutie nominalizarea sa, dar a tinut sa adauge ca nu doreste sa-i ia locul lui Mircea Dinescu decat daca va exista o decizie formala privind revocarea acestuia.

Atat Marius Oprea, cat si Stejarel Olaru au facut parte din conducerea IICCR, transformat apoi in IICCMER, insa au plecat de la Institut prin preluarea acestuia de catre Vladimir Tismaneanu si Ioan Stanomir.

In urma cu cativa ani, Stejarel Olaru a fost sustinut de Constantin Ticu Dumitrescu pentru a prelua un loc in Colegiul CNSAS, insa acesta nu a fost nominalizat de vreun partid.

Birourile Permanente reunite au decis, pe 22 martie, sa trimita comisiilor juridice solicitarea ANI privind revocarea lui Mircea Dinescu din CNSAS, pentru a da un aviz.

Agentia Nationala de Integritate a anuntat in 3 februarie, printr-un comunicat, ca Mircea Dinescu se afla in stare de incompatibilitate din luna martie 2006, pentru ca detine simultan functia de membru in cadrul Colegiului CNSAS, asimilata celei de secretar de stat, si pe cea de administrator la doua societati comerciale, prin urmare risca suspendarea din functia de la CNSAS.

Institutia s-a sesizat din oficiu in urma unor articole de presa care semnalau posibila stare de incompatibilitate a lui Dinescu, in calitate de membru al Colegiului CNSAS.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Stejarel Olaru, #PNL Mircea Dinescu, #CNSAS Dinescu , #CNSAS