Stejarel Olaru, prima optiune a PNL in locul lui Mircea Dinescu in CNSAS

Marti, 30 Martie 2010, ora 21:40
1942 citiri
Stejarel Olaru, prima optiune a PNL in locul lui Mircea Dinescu in CNSAS

Liberalul Stejarel Olaru este prima optiune a PNL pentru a ocupa locul lui Mircea Dinescu din Colegiul CNSAS, daca Parlamentul dispune inlocuirea sa, o alta varianta fiind istoricul Marius Oprea, fostul presedinte al IICCR, au declarat surse politice.

Potrivit surselor citate, in situatia in care Parlamentul este sesizat cu revocarea lui Mircea Dinescu din CNSAS ca urmare a starii de incompatibilitate constatate de ANI, la nivelul conducerii PNL se vehiculeaza doua nume pentru a prelua acest loc. Prima optiune a liberalilor, sustin sursele mentionate, ar fi Stejarel Olaru, iar cea de-a doua - Marius Oprea.

De altfel, vicepresedintele PNL Dan Radu Rusanu a precizat marti ca liberalii vor nominaliza un alt reprezentant in Colegiul CNSAS. "Este postul PNL, avem mai multe propuneri pentru ocuparea acestui post tinand cont de faptul ca Mircea Dinescu a fost din partea PNL, ne vom mentine postul in continuare, iar propunerea o vom face la momentul oportun", a afirmat Rusanu.

Contactat de NewsIn, Marius Oprea a admis ca i s-a transmis, pe cai informale, ca se ia in discutie nominalizarea sa, dar a tinut sa adauge ca nu doreste sa-i ia locul lui Mircea Dinescu decat daca va exista o decizie formala privind revocarea acestuia.

Atat Marius Oprea, cat si Stejarel Olaru au facut parte din conducerea IICCR, transformat apoi in IICCMER, insa au plecat de la Institut prin preluarea acestuia de catre Vladimir Tismaneanu si Ioan Stanomir.

In urma cu cativa ani, Stejarel Olaru a fost sustinut de Constantin Ticu Dumitrescu pentru a prelua un loc in Colegiul CNSAS, insa acesta nu a fost nominalizat de vreun partid.

Birourile Permanente reunite au decis, pe 22 martie, sa trimita comisiilor juridice solicitarea ANI privind revocarea lui Mircea Dinescu din CNSAS, pentru a da un aviz.

Agentia Nationala de Integritate a anuntat in 3 februarie, printr-un comunicat, ca Mircea Dinescu se afla in stare de incompatibilitate din luna martie 2006, pentru ca detine simultan functia de membru in cadrul Colegiului CNSAS, asimilata celei de secretar de stat, si pe cea de administrator la doua societati comerciale, prin urmare risca suspendarea din functia de la CNSAS.

Institutia s-a sesizat din oficiu in urma unor articole de presa care semnalau posibila stare de incompatibilitate a lui Dinescu, in calitate de membru al Colegiului CNSAS.

Citeste si:
Cine sunt cei șapte doctori din Guvernul Ciucă. Miniștrii cu cele mai stufoase CV-uri
Cine sunt cei șapte doctori din Guvernul Ciucă. Miniștrii cu cele mai stufoase CV-uri
Încă 7 miniştri mai au diplome de doctori, în afara premierului Nicolae Ciucă: Bogdan Aurescu, Cătălin Predoiu, Alexandru Rafila, Virgil Popescu, Lucian Bode, Vasile Dîncu şi Sorin...
George Simion intervine în greva STB. Liderul AUR anunță întâlniri cu greviștii VIDEO
George Simion intervine în greva STB. Liderul AUR anunță întâlniri cu greviștii VIDEO
Copreședintele AUR, George Simion, a anunțat că se va întâlni marți, 25 ianuarie, cu greviștii de la STB. Acesta susține că, în calitate de deputat de București, are ”datoria” să...