Ziare.com

Ticu Dumitrescu: Patriarhia a folosit un ton dur si neadecvat

de Alexandra Sandru
Joi, 09 August 2007, ora 21:00

   

Ticu Dumitrescu: Patriarhia a folosit un ton dur si neadecvat
Constantin Ticu Dumitrescu, membru in Colegiul CNSAS, a declarat ca tonul sesizarii pe care a facut-o joi, Patriarhia Romana, referitoare la declaratiile unui alt membru al Colegiului, Mircea Dinescu, este amenintator si neadecvat."Cred ca Bisericii i-ar sta mai bine un alt ton, o alta atitudine, tinand seama ca, si atunci cand era vorba de o greseala, Isus a fost iertator si n-a folosit niciodata amenintarea. Pentru ca asta intelegi dupa citirea textului Biroului de presa al Patriarhiei", a declarat, pentru NewsIn, Ticu Dumitrescu.Ticu Dumitrescu ii atribuie sesizarea facuta de Patriarhie, purtatorului de cuvant al BOR, parintele Stoica."Ma tem ca ar putea fi vorba despre acelasi parinte sau domn Stoica, acela care, dupa parerea mea, face rau Bisericii. Fac aceasta afirmatie avand inca vie in memorie o discutie pe care am auzit-o intr-o emisiune a dlui. Tatulici cu dl Cristian Tudor Popescu. Era vorba despre o solicitare absolut corecta si necesara opiniei publice pe care presedintele Clubului Roman de Presa o inaintase Bisericii Ortodoxe Romane de a publica numele membrilor Adunarii Electorale Bisericesti", a mai spus Ticu Dumitrescu.Patriarhia Romana a decis sa sesizeze CNSAS in legatura cu afirmatiile lui Mircea Dinescu, membru al Colegiului, conform carora fostul mitropolit al Ardealului, Antonie Plamadeala, i-ar fi cerut lui Nicolae Ceausescu sa-l faca general de Securitate.Citeste si:

Patriarhia il reclama pe Dinescu la CNSAS
Harta alegerilor locale 2020. Lista cu toti candidatii la consiliile judetene si la primariile marilor orase din Romania

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1262 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
7 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

bravo domnule Ticu

Domnule Ticu Dumitrescu, se vede ca stiti ce inseamna credinta in Dumnezeu, jertfelnicia si iertarea. Invatati-i prin pilda dumneavoastra de viata si pe cei din biserica ortodoxa romana ce inseamna credinta in Iisus Hristos cel rastignit si inviat. Popii acestia se pricep doar la sforarii si acuzatii, nu-si recunosc vina si nu doresc iertarea. Carui Dumnezeu slujesc acestia oare?

 

Lasa-ne , lasa-ne

Cand o sa se termine cu toti tipii astia care dau lectii la tot cartieru ?
T.D. , lasa-ne , lasa-ne.

 

De unde stim?

De unde stim daca e adevarat ce spune Dinescu daca nu se publica dosarele slujitorilor bisericii. Astfel ei se cred DUMNEZEU pe pamant ceeace nu este cazul pentru unii dintre ei. Trebuie facuta distinctia intre Bbiserica Ortodoxa si oamenii care o slujesc.

BISERICA TREBUIE SA SE LEPEDE DE SATANA! POPII BETIVI. CURVARI, PUNGASI SA DEA DECLARATII pt mintuirea sufletului

Au bunul simt sa raspunda la urmatorele intrebari? -----Ati colaborat cu Securitatea?-----Daca da, in ce calitate - sursa, informator sau ofiter?----- Daca ati fost ofiter sub acoperire, care a fost gradul la care ati ajuns?----- Considerati ca faptele intreprinse de dvs. in relatie cu Securitatea pot fi catalogate ca politie politica, asa cum este aceasta definita de Legea nr. 187/ 1999?---Cind a inceput relatia cu Securitatea?--- Care a fost modalitatea in care ati fost recrutat?---- In cazul in care la baza recrutarii s-a aflat un santaj, expuneti motivul santajului.----Ce repercusiuni ar fi avut refuzul de a colabora?---- Care a fost numele conspirativ?---- A existat un angajament scris?--- Despre ce persoane ati dat sau vi s-au cerut informatii?----Ce avantaje ati obtinut in schimbul colaborarii?--- In cazul in care relatia cu serviciile secrete a incetat, precizati cind?---- De ce nu ati marturisit public, imediat dupa 1990, despre aceasta relatie?---- Credeti ca aceasta colaborare va face compatibil astazi cu functia de patriarh?

 

Bine faci de rau nu -i pasa nimanui

Dl Ticu Dumitrescu este un adevarat dezident. Dar sa tina partea colaboratoriilor de la CNASS este deja un lucru care deranjeaza. Nu am nimic cu dl Dinescu dar cand faci o declaratie trebuie sa o si argumentezi. Acum mai nou a propus audierea dl Stolnici ca a facut si a dres in perioada cand lucra la Institutul Ana Aslan. Pai dragi compatrioti si iubitori de interese personale cati a-ti dat pe mana securitatii oameni nevinovati si acum dormitati in parlamentul sau in senatul Romaniei!. Dl Ticu Dumitrescu vorbeste de tonul "dur " al patriarhiei dar poate printre acestia mai sunt si oameni intelepti si cu frica de Dumnezeu care nu sunt lasati sa-si faca datoria. Mi se pare normal ca forul superior al prelatiilor sa nu spuna componenta lor deoarece pot fii influantati si nu pot face o alegere coherenta a noului Patriarh. Referitor la chemarea dlui Stolnici la CNASS consider ca este un abuz de functie al institutiei.

 

De ce atitea atacuri la BISERICA??

Am intilnit multi preoti, putini dintre ei erau sfinti, unii erau preoti adevaratii, si am intilnit si cativa mai putin onorabili. Dar nu se poate caracteriza BISERICA in functie de calitatile sau defectele catorva slujitori. Care este rostul atacului generalizat la BISERICA? Are dinescu capacitatea morala de A JUDECA? Nu uitati: " fa-te ca lucrezi mircea".

 

"Fa-te ca lucrezi Mircea!"

"Fa-te ca lucrezi, Mircea.." acesta este "marele adevar" al revolutiei din 89. Revolutia, marea minciuna a secolului 20, a insemnat DISTRUGEREA Romaniei nu dezvoltare si nici renastere morala. A fost distrusa industria, agricultura, invatamintul, cercetarea, au fost instrainate resursele...Acum se ataca si BISERICA, ultima institutie nedistrusa dupa revolutie.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor