Turcu si Musca, la CNSAS

Marti, 07 Noiembrie 2006, ora 12:29
1748 citiri
Turcu si Musca, la CNSAS

Mult mediatizatul fost ofiter de Securitate, Liviu Turcu, este asteptat marti la CNSAS pentru a discuta cu Mircea Dinescu si Constantin Ticu Dumitrescu, membri ai Colegiului, o eventuala colaborare cu institutia pentru deconspirarea unor politicieni.

Cei doi vor sa afle daca acesta poate oferi amanunte folositoare despre documentele pe care le poate invoca in sprijinul acuzatiilor sale la adresa a 11 politicieni. Turcu a spus despre acestia ca au colaborat cu Securitatea.

Dupa discutia cu cei doi, dar si in functie de opiniile si curiozitatea celorlalti membri ai conducerii CNSAS, Turcu ar putea sa se intalneasca si cu acestia. Membrii Colegiului sunt interesati de documentele pe care fostul securist le poate invoca in sprijinul acuzatiilor sale.

CNSAS a dat verdicte de necolaborare cu Securitatea ca politie politica pentru mai multi dintre cei aflati pe lista lui Turcu, cativa dintre ei fiind Adrian Nastase, Serban Mihailescu si Mircea Cosea, in timp ce pentru alti politicieni - cum este Teodor Melescanu - CNSAS nu a avut documente din arhiva Securitatii.

La emisiunea lui Marius Tuca de luni seara, Turcu a pretins ca ar avea documente care sa ofere acoperire 100% pentru acuzatiile sale la adresa tuturor celor 11 politicieni, insa nu a oferit niciun detaliu in acest sens.

Tot marti, Colegiul dezbate contestatia depusa de Mona Musca la decizia conform careia a facut politie politica. Tot mai multe voci afirma ca decizia va fi una favorabila fostei liberale.

Citeste si:
Eugen Tomac, reacție dură în legătură cu fuziunea PMP cu PNL. „Câteva minciuni care circulă în aceste zile”
Eugen Tomac, reacție dură în legătură cu fuziunea PMP cu PNL. „Câteva minciuni care circulă în aceste zile”
Fostul președinte al PMP Eugen Tomac a transmis luni, 17 ianuarie, un mesaj în legătură cu subiectul fuziunii PMP și PNL. Europarlamentarul a dezmințit „câteva minciuni care circulă...
Cum golește Iohannis de importanță funcția de președinte al României
Cum golește Iohannis de importanță funcția de președinte al României
Președintele Klaus Iohannis rămâne la un minim al încrederii românilor, conform unui sondaj de la finalul anului trecut acesta având doar 20%, fiind în spatele premierului Ciucă și a...