Mircea Dinescu a pierdut 600 hectare de teren

Luni, 01 Martie 2010, ora 22:13
2552 citiri
Mircea Dinescu a pierdut 600 hectare de teren

Agentia Domeniilor Statului a reziliat doua contracte de concesiune semnate cu Mircea Dinescu, prin care acestuia ii fusesera incredintate spre exploatare 600 de hectare de teren in Dolj. Poetul spune ca nu a fost instiintat.

Motivul il constituie neplata unor redevente si neconstituirea unor scrisori de garantie, a declarat presedintele ADS, Nicolae Giugea, conform Mediafax.

Agentia Domeniilor Statului a incheiat cu Mircea Dinescu, in anul 2004, un contract de concesiune pentru o suprafata de 591,99 hectare, teren aflat pe teritoriul administrativ al localitatilor Motatei, Calafat, Cetate si Ciupercenii Noi, din judetul Dolj.

Un an mai tarziu, acesta a semnat, printr-o firma pe care o detine, SC Agroindustriala SRL, un contract de concesiune pentru o suprafata de 8,10 de hectare in localitatea doljeana Giubega.

Mircea Dinescu a declarat ca nu a primit nicio instiintare privind rezilierea contractelor.

"Nu stiu la ce adresa au trimis instiintarile, pentru ca eu din ianuarie locuiesc la Cetate. Eu am investit 600.000 de euro in via aia si sunt cel mai mare investitor agricol din judetul Dolj", a spus Dinescu.

El a adaugat ca va ajunge marti la Bucuresti pentru a verifica situatia juridica a contractelor.

"Ei au vazut ca nu merge chestia cu CNSAS-ul si incearca altfel. Acum nu trebuie sa ma mai ocup nici de agricultura. O sa vad eu ce-o sa fac. In plina criza, in Franta, agricultorii au primit bani in avans pentru mai multi ani, iar la noi te executa pentru chestii formale. Pe vremuri te executau daca treceai granita clandestin, iar acum te executa daca treci granita capitalismului", a afirmat Dinescu.

Intrebat cine sunt "ei", Dinescu a raspuns: "Pai din ce partid e Giugea, presedintele ADS?".

Agentia Domeniilor Statului a incheiat cu persoane fizice sau juridice in anul 2009 un numar de 989 contracte de concesiune, arenda si inchiriere, obtinind un venit de 50,8 milioane de lei.

"Numai un procent de circa 3% nu a putut fi recuperat drept pentru care s-a dispus in marea majoritate a cazurilor reziliere a contractelor.

Inainte de a fi reziliat un contract, potrivit institutiei, sunt proceduri care urmeaza a fi parcurse conform dispozitiilor legale, astfel ca la neplata redeventei sau penalitati la redeventa se parcurge procedura de executare silita.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Mircea Dinescu pierde teren, #Mircea Dinescu teren ADS , #stiri Mircea Dinescu