Mircea Dinescu ar putea ramane fara titlul de cetatean onoare al orasului Botosani

Luni, 14 Ianuarie 2008, ora 16:03
1799 citiri
Mircea Dinescu ar putea ramane fara titlul de cetatean onoare al orasului Botosani

Doi consilieri locali social democrati din Botosani si presedintele Consiliului Judetean, Constantin Contac, vor sa ii retraga titlul de cetatean de onoare lui Mircea Dinescu, acuzandu-l pe acesta ca a vorbit ironic si vulgar despre oras.

Dinescu a fost desemnat cetatean de onoare duminica, dupa ce a castigat cea de-a 17 editie a Premiului National de Poezie, Opera Omnia. Alesii locali din Botosani au intr-o sedinta festiva, acordarea titlului de cetatean de onoare, cu 12 voturi pentru, 3 impotriva si 4 abtineri.

Dupa sedinta, scriitorul Mircea Dinescu a declarat ca nici nu se astepta ca alesii locali sa voteze in unanimitate pentru acordarea titlului si a spus ca s-a simtit "ca un condamnat la moarte pe scaunul electric". "Si cand am fost dat afara din Partidul Comunist Roman nu a fost unanimitate, au fost unele abtineri", a precizat Mircea Dinescu si a adaugat ca a vazut la Botosani un consiliul local format din membri ai mai multor formatiuni care nu il percep ca pe un poet.

Presedintele Consiliului Judetean Botosani, Constantin Contac, a declarat insa luni ca nu poate intelege de ce an de an municipalitatea desemneaza cetateni de onoare in persoana laureatilor Premiului National de Poezie Mihai Eminescu" Opera Omnia in conditile in care, dupa opinia sa, nu toti merita aceasta distinctie.

Gasesc ca este anormal ca an de an sa ne trezim cu fel de fel de indivizi care primesc statutul de cetatean de onoare al municipiului Botosani. Am vazut cu cata ironie si vulgaritate, Mircea Dinescu a vorbit despre Botosani, in parabole", a explicat Contac. "Spunea ca premiul de 1.500 de euro este mic si nu poate cumpara cu el decat o capita de fan pentru caprele lui. El, daca vrea sa fie cioban, nu are decat sa stea la caprele lui", a mai spus Contac.

La randul sau, consilierul local social democrat Gheorghe Vizdoaga considera ca s-a raportat la atitudinea jignitoare fata de botosaneni avuta de Mircea Dinescu si s-a abtinut de la vot duminica.

Consilierul judetean pesedist Mircea Danuta a lansat ideea ca ar trebui, ca in urma declaratiilor lui Mircea Dinescu, Consiliu Local sa analizeze gravitatea faptelor si sa ii retraga titlul de cetatean de onoare.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....