Romania vrea sa atraga turisti chinezi, dar are o mare problema

Miercuri, 15 Martie 2017, ora 12:49
4471 citiri
Romania vrea sa atraga turisti chinezi, dar are o mare problema
Foto: Ziare.com

Romania si alte tari din vecinatate ar trebui sa colaboreze pentru a atrage turistii chinezi intr-un circuit in aceasta regiune a Europei, insa principala problema este timpul indelungat de acordare a vizelor, a declarat, miercuri, ministrul Turismului, Mircea Dobre, in cadrul unui eveniment de profil.

"La Berlin (Targul de Turism de la Berlin, care a avut loc saptamana trecuta - n.red.) am avut o discutie cu partea chineza. Ca sa aducem chinezi, nu putem sa-i aducem doar in Romania si trebuie sa facem pachete pe mai multe tari.

Am avut o discutie cu doamna ministru al Turismului din Bulgaria si vom discuta in continuare despre acest subiect. Mai trebuie sa atragem inca doua-trei tari, ca sa pregatim un circuit si sa aducem mai multi asiatici inspre Romania", a spus ministrul.

Potrivit acestuia, principala problema este timpul mare de asteptare a vizelor.

"Suntem in discutii cu Ministerul Afacerilor Externe vizavi de vize, exista un protocol semnat, dar se misca cam greu cu vizele respective si nu inteleg de ce, dar cred ca o sa rezolvam aceasta problema. Din punctul meu de vedere, aceasta este principala problema, anume obtinerea de vize pentru turistii din China", a precizat Dobre.

El a sustinut ca aceasta problema este valabila si in cazul turistilor din Orientul Mijlociu.

"Am avut discutii la inceputul mandatului cu foarte multi ambasadori din zona Orientului Mijlociu si nu numai. Am avut chiar si ministri din zona respectiva. Avem aceasta problema vizavi de Asia si Orientul Mijlociu si eu zic ca o sa gasim intelegere la Ministerul Afacerilor Externe sa o inchidem, sa o rezolvam", a adaugat ministrul.

Eveniment Quarterly Report

Ce spune Nicușor Dan despre o eventuală candidatură la președinție: ”Nu îmi este frică de nimeni”
Ce spune Nicușor Dan despre o eventuală candidatură la președinție: ”Nu îmi este frică de nimeni”
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a vorbit vineri seară, 8 decembrie, despre alegerile din 2024. Edilul a declarat că principalul său contracandidat la alegerile locale din 2024 va...
Miza majoră a PNL în 2024: ”Va garanta respectul de care se bucură România în Europa şi în lume”
Miza majoră a PNL în 2024: ”Va garanta respectul de care se bucură România în Europa şi în lume”
Secretarul general al PNL, Lucian Bode, i-a îndemnat pe liberali vineri, 8 decembrie, la implicare maximă pentru câștigarea alegerilor din 2024. El a declarat la Slatina, la întâlnirea...
#Mircea Dobre atrage turisti straini, #ministrul Turismului turisti chinezi, #turisti chinezi Romania, #turisti chinezi viza Romania, #Dobre turisti chinezi viza , #ministrul Turismului