Fostul trezorier al PSD, condamnat la 6 ani de închisoare. Ce a făcut Mircea Drăghici cu banii primiți de partid de la stat

Luni, 05 Septembrie 2022, ora 18:22
3616 citiri
Fostul trezorier al PSD, condamnat la 6 ani de închisoare. Ce a făcut Mircea Drăghici cu banii primiți de partid de la stat
Mircea Drăghici se află în detenție FOTO Facebook

Fostul trezorier al PSD Mircea Drăghici a fost condamnat luni, 5 septembrie, la şase ani închisoare cu executare, pentru utilizarea în interes propriu a subvenţiilor primite de partid de la bugetul de stat şi delapidare.

Decizia Tribunalului Bucureşti nu este definitivă.

Judecătorii au admis un acord de recunoaştere a vinovăţiei încheiat de Mircea Drăghici cu DNA şi l-au condamnat pe fostul trezorier al PSD la doi ani închisoare pentru utilizarea subvenţiilor în alte scopuri decât acelea pentru care au fost acordate şi un an pentru delapidare.

Magistraţii au constatat că cele două infracţiuni sunt concurente cu alte infracţiuni pentru care Drăghici a fost condamnat definitiv la 5 ani închisoare în alt dosar, rezultând o pedeapsă finală de 6 ani închisoare.

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel, însă Mircea Drăghici a acceptat pedeapsa încă de la faza urmăririi penale.

Potrivit DNA, în perioada 10 aprilie 2017 - 22 mai 2018, Mircea Drăghici, având atribuţii de gestionare şi administrare a bunurilor şi fondurilor băneşti aparţinând Partidului Social Democrat, a utilizat suma totală de 550.522 lei din conturile partidului pentru achitarea, către o societate comercială, a unor cheltuieli ocazionate de deplasarea şi cazarea în destinaţii turistice exotice a sa şi a altor persoane.

Din suma menţionată, 231.040 lei ar fi reprezentat o parte din subvenţia acordată partidului de către Autoritatea Electorală Permanentă.

Drăghici a mai fost trimis în judecată pentru săvârşirea unor infracţiuni similare, fiind condamnat definitiv la cinci ani închisoare cu executare.

Fostul trezorier al PSD se află în prezent în închisoare.

#Mircea Draghici coruptie, #trezorier PSD, #inchisoare executare, #coruptie, #subventii psd , #stiri Mircea Draghici