Mircea Draghici ar putea fi propus pentru sefia AEP, dupa ce si-a restras candidatura pentru Transporturi

Sambata, 16 Februarie 2019, ora 20:40
4937 citiri
Mircea Draghici ar putea fi propus pentru sefia AEP, dupa ce si-a restras candidatura pentru Transporturi
Foto: Facebook/Mircea Draghici

Trezorierul PSD Mircea Draghici, care a anuntat, sambata, ca isi retrage candidatura pentru postul de ministru al Transporturilor, ar putea fi propus, potrivit unei variante de lucru din cadrul coalitiei, pentru postul de presedinte al Autoritatii Electorale Permanente (AEP).

Draghici l-ar inlocui pe actualul sef al institutiei, Daniel Barbu, care ar primi un loc eligibil pe lista ALDE la alegerile europarlamentare. Potrivit regulamentului, presedintele AEP trebuie votat de plenul Parlamentului.

Surse politice au declarat, sambata, pentru News.ro, ca una dintre variantele luate in calcul in cadrul coalitiei de guvernamant, dupa ce Mircea Draghici a anuntat ca isi retrage candidatura pentru postul de ministru al Transporturilor, este ca acesta sa fie propus pentru a prelua functia de presedinte al AEP.

Potrivit regulamentului, candidatul pentru aceasta functie trebuie sa fie votat de plenul Parlamentului, unde PSD si ALDE detin majoritatea.

Numele lui Mircea Draghici a mai fost legat pana acum de AEP. Potrivit relatarilor de presa, trezorierul PSD s-a casatorit in 2013, fiind cununat de fosta sefa a Autoritatii Electorale Permanente Ana Maria Patru. S-a scris despre relatia dintre cei doi, avand in vedere ca documentele financiare ale PSD, intocmite de Draghici, erau verificate de catre institutia condusa de Patru.

Ulterior, Ana Maria Patru a fost cercetata de Directia Nationala Anticoruptie si trimisa in judecata in doua dosare. In primul, procurorii o acuza de trafic de influenta si spalare de bani, iar in cel de-al doilea de luare de mita.

Totodata, in noiembrie 2018, inspectorii AEP au descins la sediul central al PSD, dupa ce Newsweek Romania a relatat ca sume importante din banii pe care partidul i-a primit subventie de la stat, prin intermediul AEP, au fost cheltuite de Mircea Draghici in interes personal, pentru cumpararea de masini de lux.

In 28 noiembrie 2018, Parchetul General a transmis ca numele lui Mircea Draghici apare in doua dosare aflate la Parchetul ICCJ, unul dintre acestea pornind tocmai de la dezvaluirile din presa.

Draghici, insa, a sustinut ca nu are cunostinta despre aceste anchete si ca nu a fost informat oficial.

"Exista doua posibilitati: ori totul este o stire falsa, cum au fost si zvonurile aparute in spatiul public privind modul in care am gestionat banii PSD, ori exista o astfel de cercetare si este foarte grav ca PICCJ pare a avea o agenda politica si da astfel de informatii pe surse, chiar in contextul numirii mele in Guvernul Romaniei", a scris, atunci, Draghici pe Facebook.

Daca va fi propus pentru AEP, Draghici i-ar lua locul actualului presedinte al institutiei, Daniel Brabu, care ar urma sa primeasca un loc eligibil pe lista ALDE la alegerile europarlamentare. Sursele politice citate afirma ca s-ar putea afla chiar pe pozitia a doua.

Daca devine presedinte al AEP, prin votul Parlamentului, Mircea Draghici are la dispozitie 15 zile pentru a renunta la calitatea de membru de partid. Mandatul presedintelui AEP este de opt ani si poate fi reinnoit o singura data.

#Mircea Draghici AEP, #Mircea Draghici Ministerul Transporturilor , #stiri Mircea Draghici
Comentarii
Poza Nasty
Nasty
rank 5
Deci il trimite Draknea sa fure voturi pentru Ciuma Rosie
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5