Mircea Draghici nu mai candideaza la sefia AEP: Dragnea ii multumeste in numele partidului ca s-a retras

Luni, 25 Februarie 2019, ora 13:13
4094 citiri
Mircea Draghici nu mai candideaza la sefia AEP: Dragnea ii multumeste in numele partidului ca s-a retras
Foto: Facebook/Mircea Draghici

Trezorierul PSD, Mircea Draghici, anchetat de procurori pentru modul in care partidul a cheltuit fondurile primite de la buget, nu va mai candida la functia de sef al Autoritatii Electorale Permanente, conform votului dat luni de conducerea PSD.

Aparuta mai intai pe surse, informatia a fost confirmata de Liviu Dragnea. Intr-o scurta conferinta de presa sustinuta la finalul sedintei Biroului Permanent National, Liviu Dragnea a spus ca Mircea Draghici a acceptat "sa ramana in partid pentru a coordona activ" urmatoarele campanii electorale si sa nu mai demisioneze pentru a putea candida la sefia AEP.

"A acceptat, toti apreciem asta, in frunte cu mine. Am votat sa acordam sustinerea noastra pentru dl Mituletu", a precizat liderul PSD.

Mircea Draghici fusese votat drept candidat al PSD la sefia AEP in sedinta Comitetului Executiv al partidului de martea trecuta. Ulterior s-a aflat ca procurorii il investigheaza pentru gestionarea fondurilor primite de PSD de la buget, iar mai multe asociatii nonguvernamentale au cerut retragerea lui din cursa.

Prin urmare, social-democratii il vor sustine pentru sefia AEP pe actualul secretar general al autoritatii, Constantin-Florin Mituletu-Buica.

Mircea Draghici a precizat dupa sedinta PSD ca partidul i-a dat o "alta sarcina, mult mai grea", relateaza Agerpres.

"In weekend am muncit cu colegii si cand am inceput sa predau din lucruri au spus: 'Stop, nu mai pleci nicaieri, ca nu avem cui sa le dam'. Tot ce inseamna activitate online, tot ce inseamna resurse, schema organizatorica, gandirea, strategia nu avea cine sa le preia. Ca atare, nu m-au mai lasat sa plec", a explicat Mircea Draghici, dezmintind categoric ca decizia ar fi avut legatura cu investigatiile procurorilor, care n-ar fi decat o "aberatie (...) in mintea unora care au parasit partidul si vor sa se razbune pe partid".

Locul de presedinte al AEP a devenit vacant dupa ce Daniel Barbu (ALDE) a demisionat saptamana trecuta, urmand sa candideze la europarlamentare.

Candidatii inscrisi in cursa pentru sefia AEP vor fi audiati marti, in sedinta reunita a Comisilor Juridice ale Camerei Deputatilor si Senatului.

C.B.

#Draghici AEP trezorier PSD , #stiri Mircea Draghici