Ministrul Educatiei Mircea Dumitru a aprobat, miercuri, noua componenta a Consiliului National de Etica a Cercetarii Stiintifice, Dezvoltarii Tehnologice si Inovarii (CNECSDTI), organismul responsabil cu analiza plagiatelor.
Structura fusese dizolvata la sfarsitul anului trecut de ministrul de atunci, Adrian Curaj, decizie ce a starnit polemici aprinse.
Acum din CNE fac parte 19 cercetatori si cadre didactice de la institute de cercetare si universitati din tara si din strainatate.
Cei 19 membri noi ai Consiliului au fost alesi pentru un mandat de patru ani, dupa un proces de selectie de doua luni, in care 115 oameni din domeniul stiintei au aplicat atat pentru postul de membru al CNECSDTI, cat si pentru cel de membru al comitetului de selectie a acestora.
"Componenta CNECSDTI a fost stabilita, pentru prima data, in urma unui amplu proces de selectie, derulat intre 22 iulie si 23 septembrie 2016, in coordonarea Autoritatii Nationale pentru Cercetare Stiintifica si Inovare, care asigura secretariatul CNECSDTI.
In aceasta perioada, 115 reprezentanti ai comunitatii stiintifice si-au depus candidatura pe platforma brainmap.ro pentru calitatea de membru in Comitetul de selectie a membrilor, dar si pentru cea de membru CNECSDTI", se arata intr-un comunicat remis de Ministerul Educatiei.
Cine conduce CNE
Reprezentantii Ministerului Educatiei mai anunta ca in curand va fi facut public si regulamentul de oranizare si functionare al CNECSDTI.