Ministrul Educatiei a semnat ordinul privind temele pentru acasa, dar nu contine sanctiuni

Marti, 06 Decembrie 2016, ora 20:10
12512 citiri
Ministrul Educatiei a semnat ordinul privind temele pentru acasa, dar nu contine sanctiuni
Foto: Facebook/Mircea Dumitru

Ministrul Educatiei, Mircea Dumitru, a precizat, marti, ca ordinul privind durata temelor pentru elevi a fost semnat inainte de minivacanta de 1 Decembrie.

Propunerea ce reglementeaza temele pentru acasa presupune ca, pentru invatamantul primar, timpul pe care trebuie sa il petreaca un elev pentru a-si exersa cunostintele nu trebuie sa depaseasca o ora, iar la gimnaziu, doua ore.

"Ordinul este semnat. A fost o mica confuzie in spatiul public, pentru ca ordinul nu este inca postat pe site-ul ministerului, dar ordinul este semnat de saptamana trecuta, chiar inainte de mica vacanta pe care am avut-o inainte de 1 Decembrie.

Am primit foarte multe mesaje, unele dintre ele de sustinere, de incurajare, alte persoane socotind ca nu a fost decat o intentie a noastra de a ajunge la acest ordin, o intentie care nu a fost finalizata, tocmai pentru ca au fost si voci critice care s-au ridicat impotriva acestui gen de reglementare, au aparut articole, pe bloguri, pe Facebook, tot felul de interventii.

Ei bine, parinti ne-au scris oarecum ingrijorati, crezand ca am renuntat la aceasta idee si ca, de fapt, am vrut sa testez cum stau lucrurile si ca am spus ceva care nu corespunde realitatii. Nu, ordinul exista si ordinul a fost semnat si urmeaza sa fie si postat pe site-ul ministerului", a mentionat Mircea Dumitru, la RFI Romania.

Ministrul a punctat ca ordinul nu are caracter punitiv, adica nu vor exista sanctiuni pentru cei care nu il pun in practica.

Afla ce spun parintii despre aceasta masura

#ordin teme acasa elevi, #ministrul Educatiei plagiat , #ministrul Educatiei