Ministrul Educatiei: Temele ar trebui facute la scoala, nu acasa!

Duminica, 18 Septembrie 2016, ora 16:55
100131 citiri
Ministrul Educatiei: Temele ar trebui facute la scoala, nu acasa!
Foto: Facebook/Mircea Dumitru

Ministrul Educatiei, Mircea Dumitru, e de parere ca elevii ar trebui sa-si faca temele la scoala, nu acasa.

Potrivit acestuia, elevii acorda in timpul liber prea multa vreme, "nepermis de mult", pregatirii pentru urmatoarea zi de scoala.

Ministrul sustine ca un copil nu ar trebui sa se ocupe o zi intreaga numai de activitati din sfera scolara. Un astfel de ritm de lucru si o cantitate de munca sunt nerezonabile, a declarat oficialul la Digi24.

"Stau mult ca sa-si pregateasca orele, da, foarte mult, nepermis de mult. Dupa ce termina programul la scoala, tot cu scoala se ocupa, pentru ca trebuie sa faca aceste teme care li se dau la scoala si care, in mod normal, ar trebui rezolvate in timpul in care sunt in scoala, nu ar trebui supraincarcati si acasa.

Ideea aceasta ca, intr-un fel sau altul, pe parcursul intregii zilei te ocupi numai de rezolvarea unor teme scolare nu e normala, pentru educatia actuala si impune asupra copilului un ritm de lucru si o cantitate de munca, care sunt nerezonabile", a declarat ministrul Educatiei.

Te-ar putea interesa sa citesti si despre cat timp ar trebui sa acorde un copil activitatilor extrascolare.

#Mircea Dumitru teme elevi, #ministrul educatiei teme facute scoala, #copii teme invatamant Romania , #ministrul Educatiei