Numirile directorilor la scoli, in vizorul ministrului Educatiei: Nu voi ezita sa trimit Corpul de Control

Sambata, 20 August 2016, ora 13:47
9343 citiri
Numirile directorilor la scoli, in vizorul ministrului Educatiei: Nu voi ezita sa trimit Corpul de Control
Foto: Arhiva Ziare.com

Mircea Dumitru, ministrul Educatiei, anunta ca nu va ezita sa trimita Corpul de Control sa verifice modul in care se fac numirile directorilor la scoli.

Asta dupa ce a primit sesizari privind unele numiri prin detasasare care au fost facute in unele institutii de invatamant.

"Am primit in ultimele zile mai multe sesizari referitoare la modul in care, in unele judete, se petrec numirile prin detasare ale directorilor de scoli. Atrag atentia tuturor inspectorilor scolari generali ca numirile directorilor trebuie sa tina seama exclusiv de competentele si de integritatea persoanelor in cauza", a scris ministrul Educatiei pe pagina sa de Facebook.

Citeste si a spus ministrul Educatiei despre schimbarile din aceasta toamna, salariile profesorilor si plagiate, intr-un interviu Ziare.com

Din acest motiv, Mircea Dumitru spune ca are in vedere sa trimita Corpul de Control sa verifice care este situatia.

"Nu voi ezita sa trimit corpul de control pentru a verifica sesizarile primite si sa iau masuri ferme in situatiile in care inspectorii scolari numesc directorii pe alte criterii", a precizat ministrul Educatiei.

Mircea Dumitru mai anunta ca "in cel mai scurt timp vom demara concursurile pentru directorii de unitati de invatamant, astfel incat sa punem capat practicilor care, an de an, au afectat profund scoala".

#ministru Educatie directori scoli, #Mircea Dumitru directori scoli, #numire directori scoli , #ministrul Educatiei