Dusa: Nu punem presiune pe CCR, dar nici nu putem sta indiferenti!

Miercuri, 01 August 2012, ora 11:16
4020 citiri
Dusa: Nu punem presiune pe CCR, dar nici nu putem sta indiferenti!

Ministrul pentru Relatia cu Parlamentul, Mircea Dusa, considera ca "disputa pe numarul de electori ar fi fost transata, daca primarii isi faceau datoria din punct de vedere al realizarii listelor electorale".

Dusa a precizat, la RFI Romania, ca indiferent care va fi decizia Curtii Constitutionale, Guvernul si membrii Guvernului, institutiile statului vor respecta aceasta decizie.

"Colegii mei de la USL vor pune la dispozitia Curtii Constitutionale toate aceste date, iar Curtea va analiza cu rigurozitate documentele si va lua o decizie", a continuat ministrul pentru Relatia cu Parlamentul.

USL vrea ca judecatorii Curtii Constitutionale sa tina cont in procesul de validare a referendumului de noile date demografice, potrivit carora populatia Romaniei a scazut. Asta ar insemna ca in realitate majoritatea a fost atinsa la referendumul pentru demiterea presedintelui suspendat, Traian Basescu.

Mircea Dusa a precizat ca "Institutul National de Statistica face recenzarea populatiei, exista date statistice, dar nu trebuie sa confundam lista electorala cu datele pe care le are Institutul National de Statistica. Repet, listele electorale trebuie realizate de catre primari si de catre institutiile care colaboreaza cu primarii, respectiv Autoritatea Electorala Permanenta si Directiile de Evidenta Informatizata a Persoanelor. Cred ca de acum incolo, trebuie sa fie invatatura de minte ca lista electorala permanenta, asa cum prevede legea, trebuie tinuta la zi, zi de zi si ceas de ceas".

"Politicienii nu trebuie sa faca presiuni asupra Curtii Constitutionale", spune Mircea Dusa, "dar nu putem sa stam nici indiferenti la ceea ce se intampla", a adaugat social-democratul.

"Faptul ca se pun date si documente la dispozitia Curtii Constitutionale, ca la orice instanta nu cred ca este o greseala. Trebuie ca atunci cand va fi data decizia Curtii Constitutionale, sa fie data pe elemente si pe date care vizeaza realitatea. Or punand la dispozitie informatii Curtii Constitutionale nu cred ca este o greseala, cred ca este chiar un ajutor", apreciaza ministrul.

De asemenea, Mircea Dusa crede ca "daca fiecare va respecta Constitutia si atributiile constitutionale pe care le are fiecare, in statul roman institutiile pot colabora. Insa am anumite indoieli, pentru ca de multe ori, PDL-ul si mai ales presedintele suspendat Traian Basescu azi afirma un lucru, maine afirma cu totul altceva. Acum doua zile, parca injura si trimitea pe toata lumea nu stiu pe unde, acum vrea reconciliere!".

Citeste mai multe despre Dusa: Nu punem presiune pe CCR, dar nici nu putem sta indiferenti! pe RFI Romania.

Citeste si:
Cum golește Iohannis de importanță funcția de președinte al României
Cum golește Iohannis de importanță funcția de președinte al României
Președintele Klaus Iohannis rămâne la un minim al încrederii românilor, conform unui sondaj de la finalul anului trecut acesta având doar 20%, fiind în spatele premierului Ciucă și a...
Ministrul Energiei anunță modificarea legii plafonării și compensării. Coaliția s-a răzgândit în privința sprijinirii românilor loviți de facturi
Ministrul Energiei anunță modificarea legii plafonării și compensării. Coaliția s-a răzgândit în privința sprijinirii românilor loviți de facturi
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat duminică, 16 ianuarie, că guvernul lucrează la o nouă schemă de sprijin pentru populație în urma creșterii facturilor la curent și gaze, care...