Ziare.com

Dusa: Am insistat pentru decizia pe Schengen in decembrie - ne-au sustinut Malmstrom si cipriotii

Joi, 25 Octombrie 2012, ora 23:42

   

Dusa: Am insistat pentru decizia pe Schengen in decembrie - ne-au sustinut Malmstrom si cipriotii
Ministrul de Interne, Mircea Dusa, a declarat, joi, ca el si omologul bulgar au insistat la Consiliul JAI ca in decembrie sa se ia o decizie privind aderarea Romaniei si Bulgariei la Schengen, propunere sustinta de presedintia cipriota si de comisarul Cecilia Malmstrom.

"Apreciez interventia presedintiei cipriote, care sustine cu tarie ca urgent trebuie luata o decizie in acest sens. De altfel, in interventia sa, si comisarul european pentru afaceri interne (n.r. - Cecilia Malstrom) a precizat acelasi lucru: Comisia si-a facut treaba, cele doua tari si-au facut treaba si trebuie ca foarte urgent sa fie luata o decizie", a precizat Dusa.

"In interventiile noastre, si eu, si colegul bulgar am precizat foarte clar ca sunt indeplinite toate conditiile tehnice in vederea luarii deciziei finale si ca niciun alt motiv subiectiv sau alta conditie subiectiva nu exista.

Am insistat ca urgent, la Consiliul JAI din decembrie, sa se ia o decizie privind intrarea Romaniei si a Bulgariei in Spatiul Schengen. Daca nu este posibil in decembrie (luarea unei decizii), sa se stabileasca data exacta cand se ia aceasta decizie", a subliniat ministrul de interne, adaugand ca acest punct de vedere a fost sustinut si de presedintia cipriota a UE si de comisarul european pentru afaceri interne, Cecilia Malmstrom.

Intrebat de tarile care se opun aderarii celor doua tari, Mircea Dusa a precizat ca nu au existat alte interventii pe acest subiect.

Totodata, oficialul roman a reamintit ca aderarea la Schengen nu poate fi conditionata de MCV.

"Eu imi exprim speranta ca se va lua urgent o decizie. Aceasta nu poate fi legata de MCV. Si nici nu pot exista alte conditii care n-au nicio legatura cu conditiile tehnice pe care cele 2 state le-au indeplinit si decizia trebuie luata. Nu putem folosi alte reguli decat cele cu care functioneaza in momentul de fata Schengen", a mai spus Mircea Dusa.

Sursa: rNews

Articol citit de 1672 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
8 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Accesul la Spatiu nu ne va fi permis pană cand Vestul nu se va im

plica direct in Orientul Mijlociu si, poate nici atunci, dacă anumite forte interne nu se vor opune in continuare, doar pentru a-si justifica existenta.

 

greu la deal cu boii mici...

Degeaba ati facut presiuni ca sa se ia o decizie in decembrie daca nu faceti ceea ce este necesar pentru ca aceasta decizie sa fie una favorabila pentru Romania.. Acolo trebuie sa va aratati iscusinta si sa faceti ceea ce trebuie!

astia cred ca daca vor maslui voturile si vor castiga alegerile

or sa le dea alora peste nas

"auzi bre , coana Merkel , ce vrea poporul !?"

si aia or sa cada in genunchi , indeplinind orice porunca a triumviratului .

Niste sandilai .

Romania nu mai intra in Schengen , doar poate peste fo 10 ani ....

 

Daca Ciprul ne sprijina,

intram precis in Schengen :)

 

Ciprul ne sprijină ca să nu rămană principala bază de operati

uni, cu riscurile de rigoare, in cazul unei interventii UE-NATO n zonă.

ceea ce aga pesederasta uslamista trece sub tacere, este....

...faptul ca "decizia pe Schengen" se poate lua numai cu acordul unanimitatii tarilor membre in Consiliul JAI. este suficient ca numai unul dintre membrii sa se opuna si atunci - adio si mai tarziu. cum se stie ce-au facut si zis prim plagiatorul sef al celui mai bun, corect si cinstit guvern pe care l-a avut vreodata Romania- tonta viorel viktorarsch si interimaru' prezidel kkrin antenescu chiulescu la adresa Germaniei si cancelarului acesteia nu pot fi trecute usor cu vederea de catre cancelarul Angela Merkel. astfel este clar ca, oricat ar incerca aga uslamista sa dreaga florile si sa insele cetatenii Romaniei - in situatia actuala unanimitatea nu se produce si timpul se tot duce, se tot duce.....

 

Ma intreb cat de mic poate fi IQ-ul lui Dusa daca nu a inteles ca

blocarea intrarii in Schengen este legata direct de groteasca guvernare a USL prin plagiatorul Ponta .
Spre sfarsitul guvernarii Boc admiterea in Schengen (cel putin partiala)era o certitudine,iar renuntarea monitorizarii Romaniei sigura(mai ales dupa condamnarea lui Nastase).
Guvernul Boc era respectat si apreciat la nivel european(era chiar dat de exemplu altor tari).
Venirea la putere a USL si guvernului Ponta a compromis tot ce realizase Boc.
-Distrugerea statului de drept in scopul demiterii anti-constitutionale a pres.Basescu pentru a permite USL sa transforme justitia in propria-i servitoare,
-"ingineriile" in jocul de-a legile,
-insultele repetate la adresa liderilor UE,
-incercarile lui Ponta de a-si musamaliza plagiatul,
-apararea infractorilor USL de catre acesta,
-groteasca performanta ca "interimar" a lui Antonescu etc.etc.
au determinat amanarea admiterii Romaniei in Schengen la calendele grecesti si inasprirea ,ca nici odata,a raportului de tara,ce va urma.
Dar cel mai grav este suspendarea unor fonduri atat de necesare tarii,care in situatia in care ar fi fost un guvern respectat,ca Boc,ar fi fost tratate cu intelegere.
Daca pensionarii nu se trezesc si vor vota cu USL in decembrie,se vor vedea cu suspendarea platii pensiilor,cu o inflatie galopanta si un leu la pamant.
Va fi plata prostiei de a se lasa manipulati de cuvinte goale,populiste!Teo

 

te inseli.....

...aga dusa pesederasta a inteles, dar ....n-a priceput.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor