Ziare.com

Dusa sustine un sistem de pensii ocupationale

Miercuri, 26 Decembrie 2012, ora 13:30

   

Dusa sustine un sistem de pensii ocupationale
Ministrul Apararii Nationale, Mircea Dusa, a declarat, miercuri, la Guvern ca sustine introducerea pensiilor ocupationale in tara noastra.

"Este normal ca si in Romania, anumite categorii de personal sa beneficieze... nu de pensii speciale, pentru ca dumneavoastra (jurnalistii - n.red.) iar o sa ne intoarceti la subiectul cu pensiile acelea supradimensionate... In armata, de exemplu, la politie, este vorba de pensiile ocupationale, nu de pensii speciale. Stiu ca stirea a fost preluata ca pensii speciale, eu vorbesc de pensii ocupationale. Asta ar fi la analizat la timpul respectiv", a explicat Dusa despre declaratiile facute de Mariana Campeanu privind introducerea unui sistem de pensii ocupationale.

"Cunoasteti foarte bine ca este o intreaga disputa legata de pensiile de la Ministerul Apararii de la Ministerul de Interne pentru ca atunci cand dl Boc a vrut sa-i decapiteze pe cei de la politie, in reglementarea pe care a dat-o la timpul respectiv a creat o serie de discrepante si de nemultumiri.

Eu cred ca pensia, indiferent cum se numeste, ca e ocupationala sau alta denumire, trebuie sa reflecte aportul pe care salariatii respectivi l-au adus la fondul de pensii de-a lungul timpului si in functie de valoarea si importanta muncii", a precizat Dusa.

Ministrul Muncii, Mariana Campeanu, a declarat, luni, ca introducerea unui sistem de pensii ocupationale este necesara, neputand preciza momentul in care o astfel de lege ar putea intra in vigoare.

"Sistemul de pensii ocupationale va fi un sistem de pensii facultativ. (...) De altfel, tot sistemul de pensii care exista in intreaga lume este format din mai multe trepte sau mai multi piloni: sistemul public, sistemul din pilonul doi, in cadrul caruia o parte din contributii sunt administrate privat, sistemul de pensii private si sistemul de pensii ocupationale, astfel incat o persoana, in momentul in care se retrage din activitate, din mai multe sisteme sa poata sa isi obtina venituri care sa ii permita un trai de nivelul celui pe care l-a avut in momentul in care era in activitate", a declarat Mariana Campeanu, luni, la Realitatea TV.

Ministrul a adaugat ca acest sistem ar urma sa se aplice in cazul unui grup profesional, care este suficient de mare incat sa poata constitui un sistem.

Sursa: rNews

Articol citit de 2403 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
7 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Baba care mesteca calti atunci cind vorbeste despre ce da guvernul,

adica printre atitea cadouri si pensii, nici speciale nici ocupationale dar, mai babane, ca pentru cei care n-au contribuit dar , s-au sacrificat !!!!!

 

Asa domnule Dusa, adevaratele intentii trebuie invelite in ambalaj

cat mai atragator, pana la aprobarea legii, dupa aceea se vor vedea consecintele si mai ales dedesubturile initiativelor!

 

Unul dintre acestea e inghitirea caselor de pensii mai mici,

care mai au cat-de-cat sanse de supravietuire fără "contributia" băietilor destepti, cum ar fi cea a avocatilor

Daca vor mai mult...

... sa ceara de la nato! Cine i-a trimis peste mari si tari???!!! Stramosii nostri isi "aparau tara" IN TARA, nu in afara ei (ati vazut ce-ati patit cand v-ati dus cu nemtii pan' la cotu' Donului)!

Pensionare la maxim 60 de ani si pensie de cel putin 1000 euro pe luna pentru toti Romanii, chiar si pentru cei care n-au incaput pe piata muncii!

Desteapta-te, Romane!

CINE a spus : am fost un idyott ca am facut puscarie pentru

un asa popor?

De unde si pana unde...

... "venituri care sa ii permita un trai de nivelul celui pe care l-a avut in momentul in care era in activitate"???!!!

DE CE?! Daca nu mai produce, aceeasi pensie ca si cei care n-au incaput pe... "piata muncii" (c-au avut baietii destepti coate mai tari)! Daca discriminarea a fost impusa celor fara pile plagiatoare inainte de pensionare, de ce sa le fie impusa si dupa???!!! E impotriva nu doar a bunului simt dar si a legilor ue! Umbla unii banditi cu discursul "contributiilor", dar acest discurs e in contradictie cu pretentiile de dreptate sociala vandute de ue! Daca ue vrea sa fie "noua stapanire", s-o faca mai bine decat fostul regim! Sa nu mai lase hotii sa ceara batranilor sa munceasca pana crapa si sa "contribuie"! Acum 30-40 de ani ni se spunea ca tehnologia ne va permite sa ne bucuram de o batranete linistita, ca ne vom putea pensiona mai DEVREME (nu mai tarziu, cum vor banditii exploatatori!).
Nu va lasati exploatati de banditi!
Daca vreti sa traiti bine, nu-i mai lasati sa va abureasca! Sa munceasca "ei" pan-or crapa!
Desteapta-te, Romane!
Merry Christmas!

 

"...grup profesional, care este suficient de mare incat sa poata

constitui un sistem"?! Pă', di ce nu-i zice pensie profesională? Adevăru-i că orice sistem de pensii nu poate fi decat unul piramidal, iar pentru a nu cădea, in absenta bazei, care ar trebui să fie intr-o permanentă expansiune, trebuie să mărească contributia acesteia!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor