Guvernul Ponta2: Cine este Mircea Dusa, ministrul Apararii

Miercuri, 19 Decembrie 2012, ora 17:07
4444 citiri
Guvernul Ponta2: Cine este Mircea Dusa, ministrul Apararii

Fostul lider al deputatilor PSD Mircea Dusa, fost prefect de Harghita, preia Apararea Nationala, dupa ce a fost ministru delegat pentru relatia cu Parlamentul, iar din august ministru de Interne, numit dupa demisia lui Ioan Rus, in scandalul privind cvorumul la referendumul din 29 iulie.

Mircea Dusa, care din luna august detine portofoliul Administratiei si Internelor, este propus acum la conducerea Ministerului Apararii.

El s-a nascut in aprilie 1955 la Toplita, judetul Harghita, si este casatorit cu Ana Dusa, avand doi copii.

Mircea Dusa a absolvit in 1988 Facultatea de Stiinte Economice Bucuresti.

Din 1976, Dusa a detinut mai multe functii in conducerea Consiliului popular al orasului Toplita, incepand cu postul de sef de serviciu si ajungand primar in 1996.

Intre 2001 si 2004 Mircea Dusa a fost prefectul judetului Harghita.

In 2004 Dusa a castigat primul sau mandat de deputat in Colegiul 5 din Harghita, in care se afla si localitatea sa natala. Mircea Dusa este primul si singurul parlamentar roman din Harghita ales dupa revolutia din 1989 si pana in prezent. In 2008, Mircea Dusa a primit mandatul de deputat pe listele Aliantei Politice PSD - Partidul Conservator (PC), in urma redistribuirii voturilor, iar la alegerile din 9 decembrie el a castigat un nou mandat de deputat in Harghita.

In perioada 1996-2001, el a ocupat si functia de prim-vicepresedinte al Asociatiei Oraselor din Romania.

Dusa este membru in organizatia judeteana a PSD din anul 1996, iar in 2001 a fost ales lider al social-democratilor harghiteni, pe care ii conduce si in prezent.

Din septembrie 2010 si pana in mai 2012 a fost liderul grupului PSD din Camera Deputatilor, fiind unul dintre cei mai vocali parlamentari ai PSD.

In cea mai recenta declaratie de avere, completata in acest an, Dusa mentioneaza ca are doua terenuri, unul de 113,6 metri patrati in intravilanul municipiului Toplita si altul de 283,5 metri patrati la Sancraiu de Mures si cate un apartament in cele doua localitati. Mai are un autoturism Skoda Superb, dar si doua imprumuturi bancare, de 31.000 de lei, respectiv 15.000 de euro, cu scadenta in 2015.

In 2011, Dusa, a carui sotie este procuror la Parchetul Judecatoriei Toplita, a castigat o indemnizatie de parlamentar de 55.488 de euro.

In Guvernul Ponta, Mircea Dusa a ocupat, mai intai, functia de ministru delegat pentru Relatia cu Parlamentul, pe care i-a cedat-o lui Dan Sova in august, cand a fost numit ministru de Interne.

Mircea Dusa este cunoscut pentru replicile date liderilor maghiari, cu prilejul diferitelor actiuni politice organizate de acestia in judetele din asa-zisul Tinut Secuiesc.

Citeste si:
Cine a pierdut și cine a câștigat de pe urma căderii anunțate a guvernului USR. Analist: „PNL tinde să se desfacă în bucăți. Cioloș a avut doar de câștigat”
Cine a pierdut și cine a câștigat de pe urma căderii anunțate a guvernului USR. Analist: „PNL tinde să se desfacă în bucăți. Cioloș a avut doar de câștigat”
Politologul Andrei Țăranu a declarat pentru RFI că votul împotriva lui Dacian Cioloș era unul pre previzibil, dar cele 10 voturi obținute din afara partidului sunt, cel mai probabil de la PNL...
Dacian Cioloș: Suntem oricând dispuşi la dialog cu PNL. E de neconceput ca un partid să se sacrifice pentru o singură persoană
Dacian Cioloș: Suntem oricând dispuşi la dialog cu PNL. E de neconceput ca un partid să se sacrifice pentru o singură persoană
Preşedintele USR, Dacian Cioloş, reafirmă că alături de colegii săi este dispus la dialog cu PNL, însă consideră "de neconceput" ca liberalii sau chiar "o ţară să se sacrifice pentru o...
Sursa: MEDIAFAX
Comentarii
sevastian
rank 1
De ce nu l-ati pus ba la sanatate